Visszatekintő (május 31.)

384

1969. május 31., szombat

A Román Kommunista Párt Központi Bizottságának téziseiről olvashattak a szombati újság hasábjain, amelyeket a X. pártkongresszusra fogalmaztak meg.

1989. május 31., szerda

Ülést tartott az Államtanács. Az ülésen az Államtanács megvitatta és jóváhagyta a hitelekből és kamatokból származó adósságok eltörlésében részesülő mezőgazdasági szövetkezeti egységekre vonatkozó törvényerejű rendeletet. A törvényerejű rendelet tervezetét előzőleg kedvezően véleményezte a Törvényelőkészítő Tanács. A továbbiakban az Államtanács megvitatta és jóváhagyta a jelentést azoknak az elemzéseknek a konklúzióiról, amelyeket az Államtanács megbízásából a nagynemzetgyűlési állandó biztosságok végeztek a pártpolitikának és a törvényeknek az alkalmazásáról…

1999. május 31., hétfő

Sztárok nélkül is volt hangulat. Mint minden csoda, az Ifinapok is 120 órát tartott. A cél nyilván nem az volt, hogy ilyen szűk időintervallumban a fiatalság kiadja magából az egyévnyi felgyülemlett „magasfeszültséget”… A fiatalság kiadott négy nap alatt magából, amit tudott, lefoglalta magát, vetélkedett, szórakozott, ünnepelt. Csíkszeredában, ha az esti bulikon kívüli részvételt nézzük, nem mozgatott meg óriási tömegeket a rendezvény, de a középiskolások körében siker volt.

Képzés munkanélkülieknek. Kormányhatározat által elbocsátottak mintegy 800-an vannak pillanatnyilag a Gyergyói-medencében. Számukra szervez a megyei Munkaügyi Kamara ingyenes képzést. A vállalkozni szándékozók egy fél esztendőt tartó képzés alatt nemcsak azt tanulhatják meg, hogy miként kell vállalkozni, de cégük bejegyeztetésénél is jelentős segítségre számíthatnak, hiszen a szükséges információk mellett a vállalkozáshoz szükséges törvénycsomagot is ingyenesen bocsátják rendelkezésükre.

2004. május 31., hétfő

Gyergyó újra visszakapta Bethlen Gábort. 1996-ban, Dézsi Zoltán polgármester bátorítására és az akkori gyergyószentmiklósi önkormányzattal kötött, azután soha meg nem újított szerződés alapján látott munkához Oláh Szilveszter, Káván élő szobrász, hogy Gyergyószentmiklós számára megalkossa a nagy fejedelem általa megálmodott mellszoborváltozatát. Művét a református templom előtti kertben avatták fel ünnepélyes keretek között 2004 pünkösdvasárnapján.

Szőke Zsuzsa

Több százezren vettek részt az ünnepi szentmisén a két Somlyó közötti Nyeregben
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek