Visszatekintő ( május 3.)

55

1968. május 3., péntek

A fővárosi dolgozók ünnepi nagygyűlése. Több mint 250 000 bukaresti vonult fel május elsején az Aviatorilor téren tengernyi virággal, számtalan grafikonnal és pannóval, amely híven tükrözte szocialista hazánk eredményeit…

Röviden.
Stuttgart. A stuttgarti bíróság különböző időtartamú börtönre ítélt tíz volt SS-t, azzal a váddal, hogy a második világháború idején részt vett a galíciai zsidó lakosság kiirtásában. Ernest Epplet, akit hat gyilkosságban találtak vétkesnek, életfogytiglani börtönre ítéltek.
Hanoi. A vietnami nép május 1-jét azzal a tántoríthatatlan elhatározással ünnepelte, hogy mindent elkövet az amerikai imperialisták legyőzéséért.

1978. május 3., szerda

Kiemelkedő munkasikerek. Április utolsó és május első két napját teljes kapacitással a „legmagasabb hőfokon” dolgozva köszöntötték a vlahicai vasöntők, példásan teljesítve a május 1. tiszteletére szervezett szocialista munkaversenyben tett vállalásaikat.

5131 hektár. Nem véletlen, hogy a gyergyószentmiklósiak évek óta szép eredményt érnek el a burgonyatermesztésben. Vasárnap, amikor végre napsütésre ébredt a város, az mtsz irodaszemélyzete sem a szórakozásra gondolt, hanem arra, hogy az ők kétkezi munkájukra is szükség van azért, hogy az ünnep alatt végezzenek az ültetéssel.

Brüsszel. Valamennyi belga nagyvárosban nagygyűléseket és tüntetéseket szerveztek május elsején. A résztvevők követelték, hogy javítsák a dolgozóknak az ország jelenlegi gazdasági és pénzügyi nehézségei miatt jelentős mértékben leromlott életkörülményeit.
1988. május 3.,kedd

Ember és természet. Ember és természet együtt ünnepelt Virágok havának első napjain megyénk északi csücskének városaiban, Toplitán és Borsecen. A természet tavaszi kitárulkozása mindenfelé fokozta az ünnepi hangulatot, akár munkával, akár pihenéssel töltötték idejüket, jól érezték magukat az emberek.

Áprilisi számvetés. Országunk következetes béke- és együttműködési politikájának újabb ragyogó megnyilvánulásaként Nicolae Ceaușescu elvtárs Elena Ceaușescu elvtársnővel együtt április hónap folyamán hivatalos látogatást tett több ázsiai országban és Ausztráliában.

Szerkeszti: Benedek Enikő

A csíkszeredai dolgozók ünnepi nagygyűlése, 1968
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek