Visszatekintő (május 27.)

87

1969. május 27., kedd

Hír. Jövedelmező módszert alkalmaz a gyergyószentmiklósi könyvesbolt. Vándorasztalai időnként felkeresik a város nagyobb üzemeit, iskoláit, intézményeit. Választékukban bőségesen szerepelnek szépirodalmi és szakkönyvek. A nyári hónapokban kiszélesítik a meglátogatandó vállalatok hálózatát, nem marad ki a Partizán helyiipari vállalat és a Gyilkostó kisipari szövetkezet sem. Ily módon eddig mintegy 15 ezer lej értékű könyvet értékesítettek.

1989. május 27., szombat

Régi házak új megvilágításban. A falu feletti dombról pompásan látszik az egész település. Sűrűn sorakoznak egymás mellett a lakóházak és a gazdasági épületek, s ha nem is szabták hajdanán mérnöki pontossággal az utcákat, innen felülről nézve, jól kivehető azért valami rend, az észszerű hely- és területkihasználás igénye. A központ pedig egyenesen városba illő. Magas épületek sorakoznak a főutca két oldalán, s az Olt partján húzódó park még kellemesebbé teszi a látványt.

1999. május 27., csütörtök

Kisérettségi vizsga magyarul földrajzból és történelemből. A tanügyminisztérium tegnapi sajtóközleménye szerint a kisérettségin (képességvizsgán) a végzősök anyanyelven, azaz magyarul is vizsgázhatnak matematikából, történelemből és földrajzból, amennyiben anyanyelven tanulták e tárgyakat. A kisérettségit sikerrel letett általános iskolai végzettek beiratkozási iratcsomójukat csak egy gimnáziumhoz vagy szakközépiskolához nyújthatják be…

2004. május 27., csütörtök

Láncszem a román–magyar kapcsolatban. Immár tizenegyedik alkalommal rendezték meg a megyeszékhely legrangosabb nemzetközi vásárát, a Csík-Expót. A jobbára fogyasztási javakat felsorakoztató kiállításra a szervezők az idén közel 60 résztvevőt „mozgósítottak”, közülük 19-et Magyarországról. Ez a két számadat is jelzi, hogy továbbra is van érdeklődés a csíkszeredai kiállítás iránt, akárcsak az, hogy egyes anyaországi résztvevők nem először vannak jelen.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

A vásár vonzó színfoltja: márkás személygépkocsik felvonulása. Csíki Zsolt felvétele, 2004
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek