Visszatekintő (május 25.)

483

1968. május 25., szombat

60 lakrészes tömbház épül Balánbányán. Balánon a félév végéig egy közel 3 millió lejes beruházással épült tömbházat adnak át, amelyben újabb 60 család talál majd otthonra.

Az eső segített, a kapákon a sor… Végighaladtunk a Küküllőmentén, és azt tapasztaltuk, hogy bizony sok helyen a „gyomok egy tálból esznek a gazdákkal”.

Az ötödik születésnap. A Romániai Szakszervezetek Általános Szövetsége jubileumi érmen ez áll: „A szocialista munkaversenyben elért kiváló eredményeiért”, s középen számjelzés, hogy 5 éven át sikerült megtartani az élmunkás címet.

Röviden. Az USA szövetségi távközlési bizottsága engedélyezte egy újabb atlanti-óceáni távközlési kábel építését. Ez lesz az ötödik vezeték, amely összeköti az Egyesült Államokat Európával.
1978. május 25., csütörtök

Az új technológiák hasznosításáért. Amint azt Nicolae Ceaușescu elvtárs megfogalmazta: „…éjjel-nappal egy dologra törekedjenek, arra, hogy jobban, olcsóbban, műszakilag és minőségileg magasabb szinten termeljenek, gyarapítsák a nemzeti jövedelmet, maximális termelési hatékonyságot érjenek el.”

Hír. Mintegy 600 000 lej értékű hazafias munkát végeztek már a salamási lakók az idén.

Hogy mik vannak… A gyergyóalfalusi Lenáztató egyik dolgozója mesélte: székelykeresztúri egységüktől egy olyan lenterméket szállítanak a gyergyószentmiklósi Lenfonodának, amelyből az alfalviak is a székelykeresztúri Fonodának. A szállítmányok keresztezik egymást, mert hát így szól a kiutalás (…), a bal kéz nem tudja, mit csinál a jobb…

1988. május 25., szerda

Tojásevő tyúkok. Faluhelyen sokan panaszolják, hogy mindig akad egy-egy tyúk, amely feltöri és megeszi saját tojásait, rosszabb esetben a többi tyúkét is. Ezért csak részben a tyúk a hibás. Mert a háziasszonyok sokszor akarva-akaratlanul is maguk szoktatják rá tyúkjaikat a tojásevésre.

A képernyőn ma: 20.00 Híradó; 20.25 Nicolae Ceaușescu elvtárs expozéja szellemében; 20.45 Hazafias versek és dalok; 20.55 Kiemelt gazdasági feladatok; 21.20 Ember és egészség; 21.20 Híradó

1968 – A településfejlesztés beteljesülésének két évtizede. Gălăuțas-on a fejlődés kilátásai sokatmondóak: az idén negyven új lakást adtak át rendeltetésének, és még vagy háromszázat építenek, az új gyáregységek igencsak megnövelik a község gazdasági potenciálját.

Szerkeszti: Benedek Enikő

Egy pohár, két pohár… Orbán István felvétele, 1968
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.