Visszatekintő (május 22.)

191

1968. május 22., szerda

Negyvenezer diófa. Negyvenezer diófát kell elültetni az elkövetkező években a megye területén, nem kampányként vagy akcióként, hanem mert szükség van rá. (…) Hova is ültessünk el ilyen sok diófát? (…) A Székelyudvarhely környéki védettebb tájegységek lehetnek a jövőbeni gyümölcsösök bázisai. Ezzel (…) tehát ösztönözni szeretnénk azokat, akik részesei lehetnek (vagy kell legyenek) a frissen kapott új terv megvalósításának. (…)

4-5 könyvtár helyett 45. Jelen pillanatban Székelyudvarhelyen nem kevesebb, mint negyvenöt könyvtár működik, s az összesített nyilvántartásban szereplő kötetek száma több mint százharmincötezer. (…) A szó igazi értelmében vett könyvtárszolgálatról mindössze öt esetben beszélhetünk. A többi zárt, üzemi vagy intézményi jellegű. (…) Az ügyészség, bíróság és közjegyzőség jól felszerelt dokumentációs könyvtára hatezer-ötszáz kötetes. Ideje lenne véget vetni a széttagoltságnak.

Röviden. Varsó – A gdanski V. I. Lenin hajógyárban vízre bocsátották az első, Románia számára készült halász- és halfeldolgozó hajót. Az 1500 tonnás hajót felszerelték halfeldolgozó és hűtőberendezésekkel. A Delta Dunării hajó hallisztet is készít.
1978. május 22-én, hétfőn nem jelent meg lapszám

1988. május 22., vasárnap

Hír. Átadás előtt áll Feliceni községben egy hatlakásos tömbház, amelynek földszintjén a posta és egy ipari üzlet kap helyet.

Tanulni, emelni a tudásszintet – létfeltétel. Mindenki számára érvényes az, amit a fiataloknak mondunk: tanuljatok, tanuljatok és megint csak tanuljatok! Nem biztosítható a megfelelő vezetés a társadalomban, a világban (…) a szüntelenül bekövetkező változások megértése nélkül.

Szerkeszti: Benedek Enikő

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.