Visszatekintő (május 22.)

19

1969. május 22., csütörtök

Parlez-vous français? Sprachen Sie deutsch? Nyelvismeret és vendéglátás. Mégis hányan vannak, akik elemi vagy középiskolát végeztek, s komoly fejtörést okoz a kérdésekre adandó válasz… Sajnos nem csalódtunk, amikor a legcsekélyebb rosszhiszeműség nélkül feltételeztük, hogy e szempontból városaink, üdülőhelyeink távolról sem állnak a követelmények színvonalán. Természetes, főleg az operatív személyzetről van szó, akik elé naponta többször is odaáll a vendég, s kér, érdeklődik, tanácsot, útbaigazítást vár.

1999. május 22., szombat

Hétfőre általános sztrájkot hirdetnek. A tiltakozó akciót 24 órásra tervezik, s azon részt vesznek mindazon szakszervezetek, amelyek jelenleg munkakonfliktusban vannak. Bejelentkezésük szerint a szakszervezeti vezetők utolsó figyelmeztetésnek szánják e sztrájkot: amennyiben július 31-ig nem oldják meg összes követelésüket, meghatározatlan időre általános sztrájkba lépnek, követelve a kormány leváltását is.

2004. május 22., szombat

Történelem Fő utca. Az Európai Unió eszköz, a nemzetpolitika eszköze – hangsúlyozta a Történelem Fő utca tegnap csíkszeredai rendezvényén mondott beszédében Németh Zsolt, a Magyar Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke. A gyorskorcsolyapályán tűző napsütésben kezdődött rendezvényen Ferenczy Csongor színművész Wass Albert-szavalata adta meg az alaphangot, amit a Maczkó Mária által előadott népénekek egészítettek ki.

Holland segítség. Immár tíz éve, hogy Csíkban – de nem csak – karitatív tevékenységet fejt ki a holland Werkgroep Oost Europa (Kelet-Európa Munkacsoport) Alapítványa. A héten a szervezet titkára, Jeanette Terlouw és kísérete több, korábban támogatott helyszínt keresett fel – a csíkcsicsói és mádéfalvi óvodát –, ugyanakkor újabb adományokat adott át a székelyudvarhelyi mentőállomásnak és a szépvízi öregotthonnak. (…) Az alapítvány a környéken négy fiatalt részesít tanulmányi ösztöndíjban. Jeanette Terlouw hangsúlyozta, hogy nagyon fontosnak tartják a továbbtanulást, ezért szerepel programjaik között a továbbtanulni vágyó, tehetséges fiatalok támogatása.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Végzősök a csíkszeredai Nagy Imre Általános Iskolában. Nagy P. Zoltán felvétele, 2004
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek