Visszatekintő (május 21.)

33

1969. május 21., szerda

Hasznos tapasztalatcsere. A gyergyószentmiklósi szakiskola képviselői a napokban tapasztalatcsere céljából meglátogatták maroshévízi „testvérintézetüket”. Tanárok, mesterek, az adminisztratív személyzet képviselői és egy csoport tanuló utazott a szomszédos városba. A gazdag programban óralátogatások, a szakemberek közvetlen eszmecseréje, a tanulók sportvetélkedője és a két iskola népi- és könnyűzenekarának műsora szerepelt.

1989. május 21., vasárnap

Születésnapi ünnepség a csíkszeredai Központi Áruházban. Megnyitásának 25. évfordulóját ünnepelte tegnap a csíkszeredai Központi Áruház, amely ma is a megye legnagyobb működő ilyen létesítménye. Már délelőtt szendvicsemberek járkáltak a környéken, emlékeztetve mindenkit az évfordulóra, és ajándékokat – az áruház emblémájával ellátott kulcstartókat, öngyújtókat és golyóstollakat osztogattak. Az épület oldalán megjelent az évfordulós plakát, elkészült a bejárat közelében a színpad.

1999. május 21., péntek

102 000 kátyú. A valamikor Mikszáth Kálmán írásában megmosolygott eperfaszámolás jutott eszembe minap, amikor egyik magyar tévéadó műsorában azt hallottam, hogy tavaly óta 102 000 kátyúval van több a magyarországi utakon. Ez aztán pontos kimutatás! (…) Nem számolják nálunk a kátyúkat. Olyan számot kapnának ugyanis az országos összesítés végén, amiről talán eddig nem is hallottunk, lehet, hogy most kellene kitalálják a nevét is. Gyergyószentmiklóson néhány utcában – ideiglenesen ugyan, de eltűntek a gödrök, s ez akkor is dicséretes, ha a választásokra készülés hevében olyan is lefitymálja az igyekezetet, akitől ez valóban nem szép megnyilvánulás.

2004. május 21., péntek

Vendégünk a Történelem Fő utca. Hargita megyébe látogat a hétvégén a Történelem Fő utca polgári, keresztény értékeket felvállaló közéleti, kulturális rendezvény. A Történelem Fő utcáról Kis Antal főszervezőt kérdeztük. (…)A Történelem Fő utca nem ismer határokat, mindenkit vár, aki úgy érzi, hogy a 15 milliós magyar közösségben helye van, és mindenkinek helye van. Legyenek büszkék az emberek, húzzák ki magukat, emeljék fel a tekintetüket, hisz egy ezeréves nemzet tagjai, és nyelvünk május 1-je óta az Európai Unió egyik hivatalos nyelve.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Javában tart a készülődés az Emlékezés Parkjának avatására Székelyudvarhelyen. 2004
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek