Visszatekintő (május 2.)

36

1969. május 3., szombat

A párt és a nép megbonthatatlan egységének jegyében… Megyénk szorgalmas székely és román lakossága a szabad és független haza millió és millió dolgozójával együtt vidáman, a tettekkel történő bizonyítás jóleső érzésével, dallal és tánccal, a kimagasló eredmények feletti büszkeség érzésével ünnepelt.
1989. május 3., szerda

Az eredményesen végzett munka tudatában tisztelegtünk május ünnepén. A munka ünnepére szervezett műsor nagy részét a szakszervezetek művelődési és alkotóközpontja keretében működő együttesek szolgáltatták. (…) Jól szórakoztatta a közönséget az alkotóközpont népi zenekara és több más műkedvelő csoport. Sajnos a délutáni lehűlés és eső megzavarta a majálisozókat… Mindezek ellenére kellemesen telt el a nap, nem bánta meg senki, hogy pár órát ellátogatott e szép fürdő- és kirándulóhelyre.

1999. május 3., hétfő

Májuság. Ha a munkát, az alkotást, az emberi tevékenységet természetesnek tartjuk – a természet diadala, a lombos tavasz legalkalmasabb az ünneplésre. Ilyenkorra rendszerint már végez a földműves a kora tavaszi munkákkal, kicsit megpihenhet. Mert a munkát csakis fáradtan lehet igazán ünnepelni – aki nem dolgozik, aki nem munkavállaló, a munkát csupán mint reményt ünnepelheti meg. Viszont a munkanélkülinek, ha minden napja nem más, mint a munka utáni remény – az nem ünnep! Az léleksorvasztó, idegbomlasztó állapot… Május elseje bizonyos külsőségek között zajlott le a kommunista időkben: jelszavas felvonulások, tribünös elvtársak, népünnepély, sör és flekken…

2004. május 3., hétfő

75 éves a csíki hoki. Kétnapos rendezvénysorozattal emlékeztek meg az elmúlt hét végén a csíki jégkorongsport fennállásának 75. évfordulójáról. Pénteken a Csíki Székely Múzeumban hokis témájú kiállítás, az Öt kutya vendéglőben pedig fotótárlat nyílt. Szombaton délelőtt az Állomás negyedi temetőben megemlékeztek az elhunyt jégkorongozókról, sportbarátokról, majd kora délután film- és könyvbemutató helyszíne volt a Csíki Játékszín. Ezt követően a Vákár Lajos Műjégpálya bejáratánál leleplezték a Vákár Lajos-emlékplakettet és díszokleveleket adtak át mindazoknak, akik a 75 év során öregbítették a csíki hoki hírnevét.
Lévén, hogy május 2-án nem jelent meg a lap, május 3-i lapszámainkból

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Tavaszi virágzás Csíkban. 1999-es felvétel

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek