Visszatekintő (május 15.)

30

1969. május 15., csütörtök

Vándorútra indultak a méhek. Megyénk méhészei a napokban 3093 család méhet indítottak útnak az olténiai Turani Vechi helységbe; a galaci Barcea de Deal községbe is utazott hat méhész százötven családdal, hogy növelje a méztermelést és elősegítse a növények beporzását. A vándorméhészek több mint húszezer kiló mézre kötöttek szerződést, ezt a helyszínen adják át szövetkezeti szerveknek. Az állami mezőgazdasági vállalatok a bukaresti feldolgozó kombinátba szállítják méztermésüket, ami innen megfelelően előkészítve és csomagolva a külföldi fogyasztókhoz kerül.

1999. május 15., szombat

Támogatás lakásépítésre. Hargita megyének… idén 3 milliárd lejt juttatnak szociális lakásépítésre az alábbi felosztás szerint: 948 millió lejt Csíkszeredának 30 lakásra (idén befejezik), 300 millió lejt Gyergyószentmiklósnak 40 lakásra (a munkálatok megkezdése), 1,1 milliárd lejt Maroshévíznek 60 lakásra (a munkálatok részben történő befejezésére) és 652 millió lejt Szentegyházának 24 lakás építésére (idén befejeződnek a munkálatok). A fenti összegek azokon a településeken fedezik a szociális lakásépítési költségeket, ahol a munkálatok kivitelezésénél tartanak. Az összegek nagysága a megvalósítás állapotát tükrözi. Ezenkívül a minisztérium 6,5 milliárd lejt utalt ki Hargita megyének arra a célra, hogy a 19/1994. sz. kormányrendelet előírása értelmében 60 megkezdett lakást az idén befejezzenek Csíkszeredában, Székelykeresztúron és Gyergyótölgyesen.

2004. május 15., szombat

Állásbörze fogyatékosoknak. A tavalyhoz képest sokkal több munkaajánló céggel léptek kapcsolatba a munkaerő-elhelyező ügynökség munkatársai, szám szerint 182-vel, közülük 17 cég vett részt a börzén. (…) a kedvezőtlen időjárás ellenére is 83-an jelentkeztek a felajánlott 92 munkahelyre. Helyben alkalmaztak 4 személyt, 22-t pedig interjúra hívtak. (…) A börzén felajánlott munkahelyek sem voltak vonzóak, nagyrészt előzetes képzést igényeltek, és nem annyira szellemi, mint fizikai megterheléssel járna betöltésük, ez pedig a fogyatékos személyeknek többnyire nem megfelelő. Ezért is tartja fontosnak, hogy a fogyatékkal élők kihasználják az ingyenes átképzési lehetőségeket, ennek feltétele viszont a munkanélküli státusz.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Tavalyi kép a Szejke-fürdőről, 1969
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek