Visszatekintő (május 14.)

53

1969. május 14., szerda

Így nem lehet, így nem szabad. Büszkélkedni akartam ezzel a kedves fürdővel, hiszen kevés város dicsekedhet hazánkban azzal, hogy közvetlen határában hideg–meleg gyógyfürdői legyenek egy olyan festői helyen, mint amilyenen Zsögödfürdő fekszik. És mit találtam? Az egész várost ellátó üdítő forrás modern tetőzete alatt nagy halom törött üveg.

1989. május 14., vasárnap

Az előrehaladás tanúbizonyságai. Suseni, e Gyergyó vidéki nagyközség lakosainak száma meghaladja az 5900-at. (…) Az ingázók száma meghaladja a 1100-at. Ma a község ipari termelése meghaladja az évi 250 millió lejt, amelynek nagy részét a kőbányában valósítják meg.

1999. május 14., péntek

Drágul a villany. A leghúsbavágóbb a háztartási villanyfogyasztás díjszabásának 54%-os megemelése. A szociális fogyasztás (amely rendszeréről már beszámoltunk) felső határát szakszervezeti nyomásra sikerült feltornászni havi 70 kWh-ra (a tervezett 50 kWh-ról), s az ennél kisebb fogyasztás esetében a díjszabás 500 lej/kWh, míg az ezt maghaladó fogyasztás 875 lej/kWh.

2004. május 14., péntek

Vasútvonal-árverések. Kedden és szerdán a Román Árutőzsdénél újabb vasútvonalszakaszok árverésére került sor. A több mint 100 kiírt vonalszakasz közül csak néhányra mutatkozott érdeklődés, főleg a tengerparti kikötők körüli, jobbára ipari jellegűekre. De három cég is pályázott az ugyanilyen jellegű megyénkbeli, Kilyénfalva–Vasláb szakaszra.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Közeleg a nyár. A székelyudvarhelyi piacon megjelentek a hírneves dobói szalmakalapok
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek