Visszatekintő (május 13.)

43

1969. május 13., kedd

Készül a strandfürdő. Vasárnap mintegy 150 gyergyószentmiklósi fiatal – többek között a szakiskola tanulói és a Gyilkostó kisipari szövetkezet alkalmazottai – a városi strand környékén végzett hazafias munkát. Több mint egyharmadát ásták ki annak az ároknak, amely a medence vízellátását hivatott biztosítani Békény-patakból. A tevékenység ezen a héten sem szünetel; rövidesen, mihelyt az időjárás megengedi, meg szeretnék nyitni a nagyközönség előtt a fürdőt.

1989. május 13., szombat

Korszerű településfejlesztés. A haza összes megyéi és települései folytonos, gazdasági-társadalmi fejlesztésére és felvirágoztatására, az egész nép jólétének és életminőségének javítására irányuló átfogó program keretében, amely mindenben magán viseli Nicolae Ceaușescu elvtárs személyiségének meghatározó jegyeit, következetes erőfeszítéseket teszünk a területi szervezés tökéletesítése, a helységek fejlesztése és korszerűsítése érdekében. E törekvéssel összhangban a Nagy Nemzetgyűlés nemrégiben törvényt hagyott jóvá Románia Szocialista Köztársaság területe közigazgatási szervezésének javításáról…

1999. május 13., csütörtök

Csúcsidény megyénkben. Stílusfordulattal élve, akár azt is mondhatnánk, hogy a privatizálás szempontjából az elmúlt hónap csúcsidénynek bizonyult. Ez jobbára annak tudható be, hogy az állami tulajdonban lévő részvénycsomagok eladási árverési megszerzését decentralizálták, azaz azokat a vagyonalap területi igazgatóságai hatáskörébe helyezték át (bizonyos értékhatáron belül). Ez pedig gördülékenyebbé, operatívabbá tette a privatizálást. Így alig egy hónap leforgása alatt az Állami Vagyonalap Hargita Megyei Területi Igazgatóságának égisze alatt 11 árverésre került sor.

2004. május 13., csütörtök

Csordultig telt a szépvízi tározó. Ha egész esztendőben egy szemernyi eső sem hullana, akkor is maradna annyi víz a csíkszépvízi tározóban, hogy Csíkszereda vízellátása folyamatos legyen. Jelenleg 7,15 millió köbméter víztömeg található ott. Csak a tavaszi hóolvadással közel 2 millió köbméter víztömeggel gyarapították a tározót az azt tápláló patakok. A város napi vízszükséglete átlagosan 500 000 köbméter.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Haáz tanár úr egy utolsó próbát tart tanítványaival, mielőtt felgördülne a függöny…1969
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek