Visszatekintő (május 10.)

72

1969. május 10., szombat

Hír. Jó eredményekről számolhatnak be az év első négy hónapjában megyénk kereskedelmi egységei. Terven felül 8,2 millió lej értékű árut hoztak forgalomba. Az élelmiszer-eladási tervet 101,7, az ipari eladási tervet pedig 102,1 százalékban teljesítették. A vendéglátóipari egységek 3,2 százalékkal teljesítették túl négyhónapi tervüket.

1989. május 10., szerda

Immár huszonkettedikszer… Vasárnap, május 14-én, immár huszonkettedikszer kerül sor a Tavasz a Hargitán folklórünnepség megszervezésére. Ez alkalommal, jóllehet a sokévi átlagnál korábban láthatjuk a színpompás népviseleti parádét, a zsögödi platón, a szabadtéri színpadon bemutatásra kerülő műsorszámokat, elmondhatjuk, hogy igazi tavaszi környezetben gyönyörködhetünk megyénk folklórjában, amely teljes műfaji struktúrájában mutatkozik meg.

1999. május 10., hétfő

Romaszeminárium. Az értekezlet során utólag meggyőződhettünk arról, hogy a romániai roma társadalom hatványozottan hátrányos helyzetben van. Ez a tényállás számos bonyolult és kényes problémát vet fel, a kedvezőtlen gazdasági–társadalmi konjunktúra durván sújtja a romák közösségeit. Ebben a kontextusban a marosfői szeminárium arra volt hivatott, hogy feltérképezze a romákat foglalkoztató-érintő sokrétű problémákat, s próbálja kitapintani azon lehetőségeket, amelyek gyakorlatiasítása révén enyhíthetőek a súlyos gondok.

2004. május 10., hétfő

Konferencia a tulajdonjogviszonyról. Megérett már az idő arra, hogy a romániai magyar jogásztársadalom vegye át a kezdeményezést a jogi keretek kialakításában minden olyan területen, amely lehetővé teszi a romániai magyarság számára az autonóm létet – hangsúlyozta szombaton, Székelyudvarhelyen Markó Béla. Az RMDSZ szövetségi elnöke részt vett és beszédet mondott a Tulajdonjogviszonyok az Európai Unióban és Romániában című kétnapos szakmai konferencián, amelyet a Romániai Magyar Jogászok Egyesülete szervezett. A szervezet két évvel ezelőtt alakult, a hétvégi székelyudvarhelyi szakmai konferencia volt az első nagyobb szabású rendezvénye.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Tavaszi ugra-bugra, 1969
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek