Visszatekintő ( június 8.)

223

968. június 8., szombat

Közlekedési versenyzők. Adataink azt igazolják, hogy elsőrendű fontosságú tényező, amely közvetlenül befolyásolja a balesetek növekvő számarányát a megyeszékhelyen, a meggondolatlan gyorshajtás. (…) De ne csak a járművezetőkről beszéljünk. Nem egyszer bizony a gyalogosok meggondolatlansága is igen súlyos következményekkel jár.

Lottó. A Központi Lottó nyereményalapja: 792 711 lej.

Élünk…
Kétgyermekes anya, egész nap a munkába temetkezve. Jól tanult, de az édesanyja épp akkor halt meg, amikor végeztünk. A négygyermekes családban ő volt a legnagyobb.
Csak ahogy ránézek, veszem észre, tíz év telt el azóta.
– Hogy vagytok?
– Hát… Élünk… – feleli halkan és tovább dolgozik.

Röviden
A Szovjetunió egyik legdélibb vidékén elterülő Örményország hegyeiben havazott. A hőmérséklet mínusz 1-2 fok, helyenként a hótakaró három centiméter volt.
Csütörtökön 57 éves korában elhunyt Randolph Churchill, Winston Churchill egyetlen fia. Randolph Churchill gazdag újságírói és írói tevékenységet fejtett ki.
1978. június 8., csütörtök

Melyek voltak az idei tűzesetek okai? Gyakoriak a kályhából kiszórt szén, illetve hamu előidézte tűzesetek, (…) még mindig kísért a nem megfelelő villanyvezetékeknél fellépő rövidzárlat, a gyerekek játszadozása gyufával, tűzzel.

Hírek
Nagyobb tételű zöldség és gyümölcs érkezését várja a napokra a megyei szakvállalat. Remélhetőleg rövidesen megjelenik a zöldségüzletek polcain.
Megérkezett az első levél a tengerpartról. Száz kisóvodásunk nevében írják tanítónőik, nevelőik, hogy ragyogó napfény, langyos tengervíz, kiváló koszt várta őket és nagyszerűen érzik magukat.

Hol üssük fel a sátrat? Szervezett kempingezésre még mindig kevés a lehetőség megyénkben. Márpedig az autós turisták számának növekedése (…) feltétlen szükségessé teszi a kempingek befogadóképességének, számának, akárcsak a sátorozóhelyekének a növelését.

Labdarúgó-VB. A világbajnoki döntő első fordulójának 22 gólja közül hármat tizenegyesből rúgtak.

1988. június 8., szerda

Címlapon: Nicolae Ceaușescu elvtárs útmutatása – mindannyiunk akcióprogramja; Az előremutató tapasztalatok alkalmazásával – gazdaságosan, hatékonyan / Az ésszerű legeltetés az állattenyésztési termelés növelésének alapja.

Nagy nap volt… Negyven évvel ezelőtt államosították a fő termelőeszközöket.

Divat. Míg a kétrészes, derékban összefogott, sonkaujjú, fodros derekút sudár növésűeknek ajánljuk, a kislányosan egyszerű, nyakrészen bevarrt szélű masnival díszített ruhát bátran viselhetik a főleg mellben lapos, ám egyébként erősen dundi nők is.

Szerkeszti: Benedek Enikő

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.