Visszatekintő ( június 7.)

137

1968. június 7., péntek

Méltó a nevére. A Megyei Mezőgazdasági Igazgatóság mintalegelőt rendezett be a Tolvajos-tetőn (…). A kísérlet persze nem öncélú, az itt szerzett tapasztalatokat mintegy hétezer hektár legelőn fogjuk gyümölcsöztetni.

Azon tűnődöm… hogy hol vannak a valamikor híres fafaragók? Negyvenegy képzőművész él megyénkben. Vajon nem akad közülük egy sem, aki mint valamikor Szervátiusz mester Csíksomlyón, valahova összegyűjtse, tanítsa, irányítsa, nevelje őket, hogy a faragott munkák újra ott lehessenek kirakatainkban?

Elhunyt Robert Kennedy. Miután az orvosok 25 órán át kétségbeesett küzdelmet folytattak, hogy megmentsék Robert Kennedy szenátor életét, csütörtökön belehalt a gyilkos által kilőtt golyó ütötte sebeibe.

1978. június 7., szerda

Hírek
Székelykeresztúron elektromos útjelző táblák szereléséhez fogtak hozzá.
Építőink teljes kapacitással dolgoznak, hogy határidőre elkészüljön a csíkszeredai házgyár.

Mégis reméljük… Azt tartják, jó munkához idő kell. Egyelőre sovány vigasztalás azok számára, akik naponta végigdöcögik a Bethlen utcát Székelyudvarhelyen.

Menjünk a Szent Anna-tóhoz. Akad vitatéma a Szent Anna-tó kapcsán. Van, aki félti („szervezett turizmus kell oda, egybekapcsolva a természetvédelemmel”), van, aki nagyon félti („ki kell tiltani a turistákat”), és van, aki felcsapná az egészet („mit kell foglalkozni vele, hadd csináljon ki mit akar”).

1988. június 7., kedd

Nyári maraton 1988. Országos jellegű versennyé, a Daciada sportmozgalom kiemelkedő eseményévé váltak a megyeszékhelyen évek óta megrendezett téli és nyári maratonok.

Lassan, de biztosan? Valószínű, ez a jelszavuk azoknak, akik az Odorheiu Secuiesc és a Szejkefürdő közötti útszakaszon a földcsuszamlás megállításán és az út újbóli átadásán fáradoznak. Helyesebben mondva inkább várakoznak, mint fáradoznak.

A képernyőn: 20.00 Híradó 20.25 Nicolae Ceaușescu elvtárs expozéja szellemében – A forradalmi öntudat 20.45 Idő és évszak a mezőgazdaságban 21.05 Lírai est 21.50 Híradó

Szerkeszti: Benedek Enikő

A Tolvajos-tetői mintalegelő kísérleti parcellája. Nagy P. Zoltán felvétele, 1968

 

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek