Visszatekintő (június 6.)

155

1968. június 6., csütörtök

Választék és minőség. A könnyűiparban (…) elengedhetetlen követelmény a szakemberek a divat, az új iránti fogékonyságának növelése. Hogy a divattervek esztétikai és minőségi szempontból megfelelő kivitelezésre találjanak, tervezőink mélyreható dokumentálódási munkát végeznek, gyakran vesznek részt külföldi tanulmányutakon, eszmecseréken.

Szomszédaim, az emberek. Aligha van olyan gyermekkori emlék, amely nem valamelyik szomszédunkhoz kötődnék. Számomra a világ megismerésének útja a szomszédokon át vitt, rajtuk keresztül gyűrűzött egyre messzebb, ők táplálták örök kíváncsiságomat. Első mély baráti kapcsolataim is a szomszéd gyermekekhez fűződtek. Ez természetes. Nem a szülők barátsága hozott össze bennünket, hanem a kor, a labda, a játékok azonossága, és a kölcsönös egymásra utaltság.

Milyen most – milyen lehetne? Korond és Sófalva között (…) fekszik a valamikori híres Árcsó-fürdő. Ma már csak a környékbeliek ismerik, az öregebbek pedig sóhajtozva emlékeznek vissza a néhány évtizeddel ezelőtti fenyveserdőre, a fák között meghúzódó villákra, vendéglőkre, borvízfürdőre, a gyantaillatú kavicsos sétányokra, a dalos árcsói vasárnapokra.
1978. június 6., kedd

Hírek
– Ezer újszülött! Kerek számhoz ért a csíkszeredai néptanács anyakönyvvezetője.
– Befejezéshez közelednek Kirulyfürdőn a villák karbantartási és korszerűsítési munkálatai.
– A municípium gazdasági egységeinek munkaközösségei 102,8 százalékban teljesítették öthavi termelési feladataikat.

Telex. A perui kormány elismerte az amazonászi erdőkben és az Andokban élő indiánok tulajdonjogát azon a 806 000 négyzetkilométeres területen (az ország területének 62 százaléka), amelyen élnek és vándorolnak.

Fesztiválok, ünnepségek megyeszerte. Megéneklünk Románia Fesztivál – Tavasz a Hargitán; Kórustalálkozó Csík­szent­tamáson; Népünnepély a Magasbükk alatt – Gyergyószent­miklóson; Pionír és iskolás folklórfesztivál a Sóskútnál; Száztíz éves a székelyudvarhelyi férfikórus.
1988. június 6-án, hétfőn nem jelent meg lapszám.

Szerkeszti: Benedek Enikő

Tágas, világos munkacsarnokban javítják Csíkszeredában az erdők traktorait,
a vágterek gépeit (1968)
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.