Visszatekintő (június 6.)

36

1969. június 6., péntek

Hírek. Harmincezer lej értékű hazafias munkával járulnak hozzá a lövétei dolgozók ahhoz a 20 x 10 méteres, negyven személy elszállásolására alkalmas vendéglő-menedékház építéséhez, amelyet a községük területén, az egykor országos hírű Szertesen épít a lövétei fogyasztási szövetkezet.

Kelmefestő és -tisztító egységet létesített a csíkszeredai Hargita Művészete Szövetkezet. Az új részleg egyelőre a szövetkezet belső szükségleteit elégíti ki, de a tervek szerint a közeljövőben a város lakossága is igénybe veheti az új közszolgáltatási egységet.

Vendégfogadásra kész a szentimrei Büdösfürdő. Megyénk egyik legszebb, természeti szépségekben bővelkedő üdülőhelye hivatalosan június 10-én nyitja kapuit a nagyközönség számára. A fürdőhely nagy népszerűségét bizonyítja, hogy eddig háromszáznál többen jelentkeztek a nyári idényre.

A hibát keressük?… A munkaszervezésben megtaláljuk. Arról beszélünk, hogy termelőszövetkezeteinkben állattartás vagy állattenyésztés folyik. Van-e elegendő takarmány, legelő az állattartomány számára? Milyen a gondozás minősége, felhasználunk-e minden lehetőséget, amivel fokozni lehet a termelést? Mostanában egyre inkább előtérbe kerül az állatlétszám növelésének kérdése, ami előfeltétele a nagyobb mennyiségű állati termékeknek. Az nem igaz, hogy nem elegendő a táplálék, nincs takarmány. Van, csak nem használjuk úgy fel, ahogyan kellene.

1989. június 6., kedd

Nyári maraton – 1989. Négyszázhuszonkét versenyző nevezett be a hetedik csíki nyári maratonra, melyet vasárnap délelőtt rendeztek a megyeszékhelyen, illetve annak környékén. A sport, a futás igazi fesztivál volt, több korosztály rótta a kilométereket, aszfalton, mezei úton, tűző napsütésben, lemérve erőnlétet, akaraterejét. A coubertini gondolat nagyszerűsége mellett a résztvevők zöme igazi versenyszellemben szaladta le a távot, igyekezve minél rövidebb idő alatt befutni, minél jobb helyezést elérni – ők, a leggyorsabbak lettek a díjazottak, a többiek – a díjazottakkal együtt – a győztesek.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Automata üvegmosó a csíkszentkirályi borvíztöltödében. Fotó: Marx József, 1969
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek