Visszatekintő ( június 5.)

395

1968. június 5., szerda

Iskolahálózatunk fejlődésének távlatai. A termelőerők fejlődése a következő években meghatározza a szükséges szakképzett káderek számának növekedését. Hargita megyében a termelőágak közül a könnyűipar fog rohamosan fejlődni. 1969-ben beindul a kb. 1500 alkalmazottat foglalkoztató székelyudvarhelyi Cérnagyár, 1970-ben pedig a 2000 munkással dolgozó csíkszeredai Gyapjú-kötöttárugyár.

Szolgáltatási komplexum, korszerű gabonaraktár épül Zetelakán. A zetelaki MTSZ-ben rövifesen befejezik a 40 vagon befogadóképességű raktárhelyiség építését. A korszerű építmény elsősorban a gabonafélék tárolására alkalmas.

Jó szerencsét, Balán! Ma a bányavállalatnak háromezernél több alkalmazottja van. Napjainkban 7800 lakost számlál a város. Két-három éven belül várható, hogy 12 000-re emelkedik majd.

A székelykeresztúri vajgyárban (…) készült, kiváló minőségű keresztúri ementáli sajtot jelenleg számos országba exportálják. Többek között eljut a belga, az olasz és a dán fogyasztók asztalára is.

Bizottság alakult a Scorpion-rejtély megfejtésére. Az amerikai tengerészeti minisztérium közölte, hogy bizottságot létesítettek a Scorpion atom-tengeralattjáró eltűnése körülményeinek kivizsgálására. A tengeralattjáró 99 főnyi személyzetével nem érkezett meg a kikötőbe.

Röviden. A londoni Hammersmith kórházban veseátültetést hajtottak végre egy 21 éves diáklányon.

1978. június 5-én, hétfőn nem jelent meg lapszám.
1988. június 5., vasárnap

A Hargita napilap a szokásos 4 oldal helyett 8 oldalon jelent meg – ebből 6 teljes oldalon át olvasható Nicolae Ceaușescu beszéde a következő címmel: Nicolae Ceaușescu elvtárs expozéja – a Dolgozók Országos Tanácsa és a Mezőgazdasági Országos Tanács együttes ülésén.

Jóval több tej gyűlt be, mint az istállóztatás idején. Tușnadon a kihajtás óta látványosan megugrott a tejtermelés, és a növekedés tovább tart. Jelenleg a gazdaságban naponta 3500-4000 liter tejet fejnek, június 1-jén például 3800 liter volt a hozam.

Szerkeszti: Benedek Enikő

Korszerű új iskola Korondon. Szász Károly felvétele, 1968
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.