Visszatekintő ( június 4. )

181

1968. június 4., kedd

Vendégünk volt Ruha István. Hangverseny után Csíkszeredában: „Egy kicsit úgy jövök ide, mint haza…”

Gondolatok a jogtanácsosi munkakörről. A törvényesség betartása minden állampolgárnak alapvető kötelessége, de vitathatatlan, hogy az élen a jogászoknak kell lenniük. Megyénk jogászainak többsége jogtanácsosként tevékenykedik, s rájuk hárul elsősorban a gazdasági egységekben a törvények, a különböző rendelkezések tiszteletben tartásának biztosítása (…). Azonban (…) nem egy esetben hol tévedéseikkel, hol passzivitásukkal hozzájárultak kisebb-nagyobb visszaélések, szabálysértések „törvényesítéséhez”.

Nemzetközi események címszavakban. Amerikai segélyt kap Thaiföld; Könnygázbombával a vietnami hazafiak ellen; Folytatódik az alumíniumipari sztrájk; Vallomást tett Camille Chamoun merénylője.

1978. június 4., vasárnap

Gyermekszáj: – Édesapám, miért bizonygatta a kalauz bácsinak, hogy csak négyéves vagyok, mikor én már a hatot is betöltöttem? – Hányszor mondtam már neked, kicsi fiam, ne avatkozz bele a nagyok dolgába!

Hír. Kányádon felépült a faluközpont legszebb, legkorszerűbb háza. Folynak az utolsó belső munkálatok, (…) hogy a közlejövőben 12 család elfoglalhassa kényelmes otthonát.

Utaznaka fiatalok. A tengerpartra 650 megyei fiatal számára biztosított a hely. A nyár folyamán külön ifjúsági vonat indítását tervezik.

Ha lenne tekepálya… Karcfalván sokan szeretnék, ha tekepályát létesítenének, anyagiakkal és munkahozzájárulással felkarolnák a kezdeményezést.

1988. június 4.,szombat

Gépkocsira szerelhető radart fejlesztettek ki Franciaországban, amelynek segítségével ködben és sötétben felderíthetők a különböző akadályok.

Bifokális kontaktlencse. Újabb lépés történt a látászavarok optikai eszközökkel történő javítása terén. Az amerikai orvosok bifokális kontaktlencsét állítottak elő.

Hír. Vasárnap a megyeszékhelyen nyílik a Mihaela cukrászda-mozi, ahol a hétnek négy napján (…) vetítenek rajzfilmeket gyerekeknek. Közben hűsítőket és édességeket is fogyaszthatnak a mozilátogatók.

Szerkeszti: Benedek Enikő

1968. május végén helyezték működésbe a nagy termelékenységű darut
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.