Visszatekintő (június 4.)

38

1969. június 4., szerda

Az autóvásárlók figyelmébe. Június 1-től a hazai gyártmányú személygépkocsit vásárolni kívánó CEC-betétesek a CEC-fiókoknál feliratkozhatnak Dacia 1100 személygépkocsira. A havi listákra kérés alapján veszik fel a jelentkezőket. A jelentkezőket csak akkor veszik fel a névjegyzékekre, ha már hat hónappal előbb letétbe helyezték a gépkocsi árát, vagyis az 55 000 lej teljes összegét. (…) Június 1. után, a Dacia 1100 gépkocsikra való feliratkozásokkal egyidejűleg benyújthatók kérések Moszkvics 408, Skoda 1000 MB és Trabant 601 gépkocsik vásárlására is.

1989. június 4., vasárnap

Még nagyobb felelősség a félévi terv teljesítéséért. Megyénk dolgozóit lelkesítette az a tény, hogy erőfeszítéseiknek, a párt, személyes pártfőtitkárunk, Nicolae Ceaușescu elvtárs bölcs gazdasági politikájának köszönhetően hazánk teljes egészében kifizette külföldi tartozásait, ami legfőbb bizonyítéka a szocialista Románia gazdasági, politikai függetlenségének, a dolgozó nép növekvő jólétének, jövendő még nagyobb sikereinek.

1999. június 4., péntek

Tiltakoznak a tanügyiek. Mivel Románia kormánya megszegte az 1998 októberében aláírt jegyzőkönyvben vállaltakat, bejelentik, hogy június 7-én folytatják az 1998. október 28-án felfüggesztett általános tanügyi sztrájkot. Az okok: a 84/1995-ös törvény 169. szakaszának megszegése miatt a költségvetésből nem tudják biztosítani a tanügyben dolgozók fizetését, a tanügy anyagi alapjai lezüllöttek, sok iskola és egyetem nem tudja kifizetni a különböző szolgáltatásokat és a villanyfogyasztást…

2004. június 4., péntek

Ablak az országra. A romániai egészségügyi hatóságok és a Világbank képviselői különleges programon dolgoznak a háziorvosok támogatására. A program összértéke 10,2 millió dollár – tájékoztat az Egészségügyi Minisztérium. A szaktárca szerint a program célja az, hogy a háziorvosi rendelők többségét felszereljék számítógépekkel. A háziorvosoknak ezenkívül műszaki tanácsadást és felhasználói képzést is biztosítanak.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

A gyimesbükki hagyományőrző színjátszó csoport a Gyimesi vadvirág című népszínművel vendégszerepelt Csíkszeredában, 2004
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek