Visszatekintő (június 29.)

329

1968. június 29., szombat

Megkezdte a termelést. Maros megyében megkezdte a termelést egy új ipari létesítmény: a marosvásárhelyi bőr- és kesztyűgyár. A gyár cserzőrészlegén évente több mint 300 000 négyzetméter nyersbőrt dolgoznak fel.

Román Viktor szobrászművész Homoródszentmárton szülötte, már számos nemzetközi kiállításon képviselte hazánkat. Legutóbb 1968 áprilisában rendezett egyéni kiállítást Londonban, ahol egyéves tanulmányútja során Henry Moore, a világhírű szobrászművész irányításával dolgozott.

Készen a holdutazásra. Az Amerikai Egyesült Államokban bejelentették, hogy 1970-ig vagy 1970-ben az ő emberük a Holdon lesz. Lehetséges. Talán az elsők lesznek. (…) Ismeretes vélemények azok is, melyek szerint az emberiség boldogabb lenne, ha lemondanánk az űrprogramokról. Gyakran hallani kifogásokat arról, hogy miért akarunk az űrbe utazni, holott a Földön még oly sok mindent nem rendeztünk.
1978. június 29., csütörtök

Növekvő állatlétszám, több és jobb takarmány. A ditrói mtsz-ben a tervezett 1950 bárány helyett 2105 darab született. 150 darab szarvasmarhával több van, mint az év végén esedékes létszámterv.

Egy kis szépséghiba. Büszkék a székelyudvarhelyiek az egyre terebélyesedő, a helységnek nagyváros jelleget nyújtó Tábor negyedre. A baj a szeméttárolókkal van.

Telex. Hágai közlemény szerint a múlt hónap folyamán Hollandiában járványszerűen elterjedt gyermekparalízisben nemrég egy vallásos szekta több mint 60 tagja is megbetegedett, mert nem engedte beoltatni magát.

1988. június 29., szerda

Hírek. Nagyszabású gyógynövénygyűjtő akcióra kerül sor, amelyen több ezer tanuló vesz részt, és főként cickafarkot, bodzát meg málnaleveleket gyűjtenek.

Bányavirágok. Bányászok féltett kincse a bányavirág, közülük aki csak teheti, értékes gyűjteményt állít össze a szeszélyes kristályokból.

Szerkeszti: Benedek Enikő

Alkony a Gyilkos-tó fölött, 1968, Marx József felvétele
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.