vasárnap, november 29, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Visszatekintő (június 28.)

1969. június 28., szombat

A közeljövőben új üzlethelyiség nyílik Parajdon. Az utolsó simításokat végzik a község felső részében létesítendő közellátási egységben. Az ízléses, kastélyszerű épületben szerezhetik be az erdei munkások, a havasaljai lakosok a legszükségesebb, használati cikkeket, élelmet. Az új üzlet közelében parkolóhely biztosítja a Bucsin-tetőre kirándulók kényelmét.

Balánbányán üzembe helyezték az 5-ös számú flotációs vonalat. Tekervényes föld alatti utak, ide-oda rohangászó csillék, modern fejtőgépek, légsűrítő állomás, szállítást és szellőzést biztosító vájatok. Ez a baláni bánya egy tárnája. Berendezése új, akár a flotációs vonalé, ahova az alapanyagot adagolja, s amelyet a napokban helyeztek működésbe. Pontosabban az 5-ös számú flotációs vonalról van szó.

1989. június 28., szerda

Szocialista országépítő munkánk nagyszerű megvalósításai. A szocialista építés éveiben, s különösképpen a IX. pártkongresszust követő időszakok során erőteljesen fejlődött a hazai repülőgépipar és légiforgalom is. Új ipari létesítmények és új, korszerű repülőterek bizonyságát képezik ennek az iramos fejlődésnek. Ma már a román repülőgépipar a különböző repülőgéptípusok széles választékát állítja elő, köztük a nagy teljesítményű távolsági repülőt, a Rombacot.
1999. június 28.,hétfő

Megalakult a gyimesi kisrégió. Péntek délután Gyi­mes­középlokon újabb régiós tanácskozáson találkoztak gyimesi, alcsíki és felcsíki polgármesterek. (…) Az alelnök egy térképet mutatott, amely a megye megalakult vagy alakulófélben lévő kisrégióit ábrázolja: többek közt Keresztúr és Udvarhely környéke, Alcsík, Felcsík, Gyergyó és természetesen a Gyimesek szerepeltek ezen, viszont az északi területek, Maroshévíz, Gyergyóholló stb. helyén fehér foltok árválkodtak.

2004. június 28., hétfő

Főiskolások Tusnádfürdőn. Szombaton közel 200 hazai és külföldi főiskolai hallgató érkezett Tusnádfürdőre, az immár hatodszor megrendezett Tusnádfürdői Nyári Közgazdasági Egyetemre, amelynek idei központi tematikáját a megismerési és az információs társadalom képezi.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Nyári délután a Csukás-tavon. Fotó: Nagy P. Zoltán, 1969

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb