Visszatekintő (június 27.)

173

1968. június 27., csütörtök

Tanulni, játszani szeretnének. Valamikor itt erdő volt. Termőföld kellett, ezért az erdőt KIVÁGTÁK. Így lett Vágás. Majd felcseperedett a legény, ő is földet követelt. Az lesz a tied, ahová DOBOK – mondta az apja. S így született meg Dobó. Vágás, Dobó, két kisfalu, összenőttek, s nevüket is együtt szokták kiejteni.

Sport. Egy Hayward-ban (California állam) megtartott versenyen az amerikai Mark Spitz 4:07,7 idővel új világrekordot állított fel a 400 m-es gyorsúszásban.

Röviden. A Los Angeles-i hatóságok golyóbiztos üvegfülkét rendeltek Sirhan Sirha, Robert Kennedy szenátor gyilkosa számára a tárgyalás időtartamára.

1978. június 27., kedd

Új minőség a csíkszeredai traktorgyárban is. Az üzem munkaközössége elérkezett oda, hogy évente több mint 2500 traktort állítson elő, 1980-ban pedig 10 000 traktort fog gyártani. Kiváló minőségű traktorokat gyártva Hargita a korszerű gépeket előállító megyék közé kerül.

Labdarúgó-VB. Világbajnok Argentína. Biztosak vagyunk benne, hogy sokáig nem fogják elfelejteni a hatalmas sombrerójával búcsút intő, utánuk Hasta la vista!-t kiáltó kis Gauchitót.

Tippversenyünk eredményei. Tippversenyünkre összesen 323 levél érkezett (…), a résztvevők többsége Olaszországot jósolta világbajnoknak.
1988. június 27-én, hétfőn nem jelent meg lapszám

Szerkeszti: Benedek Enikő

Lövéte-bányai pillanatkép, 1968

 

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek