2020, december 1, kedd.
custom_html_banner1

Hirdetés

Visszatekintő (június 27.)

1969. június 27., péntek

Szerdán helyezték üzembe a Csíkszereda és Gyergyó­szent­miklós közötti 53 kilométer hosszú közvetlen villanyvezetéket és a 16 MWA teljesítményű transzformátort. Ezzel a vonallal egészítik ki a Maroshévíz és Borszék közötti települések áramszolgáltatását. Egyben megerősítették a gyergyószentmiklósi villanytelepet is. Az új vonal és a felerősített telep lehetővé teszi a gyulakutai és radnóti hőerőművel való kapcsolatot és az összeköttetést az országos energetikai hálózattal.

Teljesítették félévi össztermelési tervüket a Hargita Bányavállalat dolgozói. Június 30-ig 102,83 százalékos túlteljesítést irányoztak elő. A tervezett veszteségnél a vállalat 271 000 lej megtakarítást ért el.

Jól beváltak a csíkszeredai Erdőgépesítési és Szállítási Vállalat gyártotta univerzális utánfutók, amelyekkel rönköt, rövid fát szállítanak. Miután saját egységeikben kikísérletezték ezt a szállítóeszközt, a pitești-i testvérvállalattól kaptak rendelést. Négy darabot a napokban szállítottak le, közelebbről még hármat küldenek a rendelőnek.

1989. június 27., kedd

Tanév végi összegzés a tanulásról, a pionírmunkáról. Színpompás ünnepséggel zárult az idei tanév az általános iskolásoknak… Eredményes tanulásról, változatos pionírtevékenységről adhattak számot valamennyi iskolánkban, minden egyes pioníregységben, a pedagógusok hozzáértő irányításával a tanulók az elmúlt tanévben is sikeresen gazdagították tudásukat, tartalmas pionírfoglalkozásokon készültek sokrétű kötelezettségeik példás elvégzésére.

Eredményes munkájuk jutalma. Hegyvidéki településről lévén szó, a lakosság zöme állattenyésztéssel foglalkozik, így jelentős növényi és állati eredetű terméket juttatnak az állam központosított alapjára. 1988-ban például több mint 260 nagyállatot, közel 3200 hl tehén- és juhtejet szállítottak szerződéses úton állami alapra. Ugyanakkor a termelő, felvásárló és áruforgalmazó szövetkezet 50 000 darab tojást, 2000 kg szárnyast és nyulat, valamint más mezőgazdasági terméket vásárolt fel a lakosságtól.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Kempingházak Tusnádfürdőn. 1969

Kapcsolódó cikkek:

14,237RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb