Visszatekintő (június 26.)

143

1968. június 26., szerda

Azon tűnődöm… miért nem fogadják köszönésemet egyes irodákban? Miért nem kérdik meg: mi járatban vagyok? Mi szél fúj arra? Kit keresek? (…) Sajnos nemegyszer előfordul, hogy a „hivatalos helyre” betérő vagy betévedt idegent levegőnek nézik, s a hölgyek tovább gépelnek, iktatnak, szürcsölik a forró feketét vagy zavartalanul folytatják a divatújdonságok izgalmas témáját.

Káposzta, káposzta. A krónika szerint valamikor nádszálak lengették bugáikat ezen a helyen. A szorgalmas szépvíziek lecsapolták, felszántották. Ma már csak a neve jelzi, hogy mi is termett valaha ebben a kitűnő fekete földben. Az évszázadok folyamán a NÁD-i káposzta messzi földön hírnevet szerzett magának. (…) A káposzta azt szereti, ha ültetéskor „sáros a lába”. Félmillió palánta legalább ugyanannyi liter vizet kíván.

Röviden. Az olasz rendőrség az utóbbi harminc év legnagyobb pénzhamisítási ügyletét leplezte le. A lefoglalt hamis bankjegyek összértéke 288 millió lírát tesz ki.

1978. június 26-án, hétfőn nem jelent meg lapszám
1988. június 26.,vasárnap

A négyoldalas lapszám három oldalát Nicolae Ceaușescu elvtárs expozéjának szövege foglalja el a következő címmel: A szervezési, ideológiai és politikai-nevelő tevékenység tökéletesítéséről a pártnak az egész gazdasági-társadalmi életben betöltött vezető szerepe növelése érdekében.

Hír. Tegnap Miercurea-Ciuc municípium utcáin rendezték meg a postai kézbesítők távgyalogló versenyének országos döntőjét.

Szerkeszti: Benedek Enikő

A kászonújfalusiak forgatják a rendet (1968, Nagy P. Zoltán felvétele)
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.