Visszatekintő (június 25.)

Képzőművészeti tárlat nyílt a Mikó-várban. Fotó: Csíki Zsolt, 2004

1969. június 25., szerda

Eredményeink tisztelgése. Hargita megye igen jelentős lépéseket tett a gazdasági élet fejlődésének útján. Ezzel egy időben gazdagodott lakosságának szellemi élete is. Új távlatok nyíltak, új érvényesülési lehetőségek teremtődtek, s büszkén mondhatjuk el, hogy hazánk e vidékén a művészi-művelődési élet soha nem volt pezsgőbb, mint napjainkban.

1989. június 25., vasárnap

Új fogadó a Szépvíz-patak partján. A Termelő, Felvásárló és Áruforgalmazó Szövetkezetek Megyei Szövetségét dicséri az a tény, hogy felismerve a lehetőséget, a frumoasai gát alatt, az építők által kiürített épületben olyan vendégfogadót sikerült berendezni, amilyen a tegnap nyílt meg a Gyimesi út szomszédságában. Hosszas átalakítási munkálatok után üzemel az I/B kategóriájú, 24 szobás, 81 férőhelyes szálloda, ahol négy-, háromágyas szobákban és lakosztályokban szállásolhatják el a vendégeket, az éttermi részben 81 személyt szolgálhatnak ki, teraszán is helyet foglalhat 150 személy.

1999. június 25., péntek

Ítéletidő újabb áldozatokkal. Újabb halálos áldozatai vannak a Romániában napok óta pusztító ítéletidőnek. A hatalmas esőzések nyomán keletkezett árvizek rendkívül súlyos károkat okoztak. Vaslui megyében egy nő vízbe fulladt, Bákó megyében pedig villámcsapás sújtott halálra egy embert. Ezzel a rendkívüli időjárás áldozatainak száma már húsz fölé emelkedett. A hét eleje óta az ország egész területén rendkívül változékony lett az időjárás, s az északi és keleti részén katasztrofális helyzet alakult ki.

2004. június 25., péntek

Etnikumközi kapcsolatok. Etnikai sokszínűség témakörrel szervez négynapos rendezvénysort a kormány etnikumközi kapcsolatokért felelős osztálya. A rendezvényt sajtótájékoztatón mutatta be tegnap délben a főosztályt vezető Cristian Jura államtitkár. A román sajtó némely képviselője fölösleges pénzköltésnek mondta a 138 millió lejes költségvetésű szemináriumot.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Képzőművészeti tárlat nyílt a Mikó-várban. Fotó: Csíki Zsolt, 2004