csütörtök, november 26, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Visszatekintő (június 24.)

1969. június 24., kedd

Új helyiségbe költözött a maroshévízi cukrászda. Nemrég fejezték be a Szarvas vendéglátóipari komplexum földszinti teraszának üvegezési munkálatait, ide rendezték be az új egységet. Kicserélték a bútorzatot, a helyiségben központi fütés, folyóvíz, nagyobb és szellősebb terület biztosítja a tökéletes kiszolgáltatást. A vendégek szombaton már itt fogyaszthatták feketekávéjukat, kedvenc süteményeiket.

1989. június 24., szombat

Kreativitás: ahol négyszeres a megyei átlag. Bevezetőben érdemes megismerkedni néhány számmal. Az úgynevezett kreativitási index, amely a műszaki alkotókészség eredményességét mérő arányszám a gyárban 1986-ban még csak 12,1 volt, 1987-ben 19,2-re emelkedett, a tavaly pedig megközelítette a 24-et és majdnem majdnem elérte az országos átlagot. Hogy mit jelent ez az eredmény, még inkább kiviláglik, ha megyénk átlagához viszonyítjuk.

1999. június 24., csütörtök

Szoboravatás a gyermekotthonban. Tegnap a csíksom­lyói Domokos Pál Péter Gyermekotthonban szép ünnepség keretében emlékeztek meg az intézet névadójáról, akinek mellszobrát az iskola folyosóján leplezték le. A szoboravatás szentmisével kezdődött a kegytemplomban, majd az iskolában Bálint István igazgató foglalta össze az intézmény több évszázados múltját.

Viharkárok Gyimesfelsőlokon. Főleg Ugrapatakát sújtotta a vihar, olyanannyira, hogy 10 km-es szakaszon járhatatlanok a völgy útjai. Három hidat sodort el az ár, 31 család zöldségeskertjeit, burgonyaparcelláit verte el a jég. A kapuk elejét teljesen eliszapolta a dombokról alázúduló árhullám.

2004. június 24., csütörtök

Traktorvásárlás állami támogatással. Egy minapi szaktárcai közlemény szerint a mezőgazdaság-támogatási országos programok keretében 2001–2003 folyamán több mint 11 ezer traktor, több mint 300 kombájn, mintegy 6400 vetőgép és 6300 öntözési berendezés megvásárlására került sor állami ártámogatással. Az ilyen jellegű támogatások rendszerét erre az esztendőre az 2003/1399-as kormányhatározat szabályozta.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Csíkszereda testvérvárosába, Óbecsére visznek segítséget

Kapcsolódó cikkek:

14,233RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb