Visszatekintő ( június 22. )

142

1968. június 22., szombat

Mit ér a hargitai kaolin? Amikor másfél évtizeddel ezelőtt a hargitai kaolinbányát megnyitották, a szakembereket nem annyira a gazdaságosság elvei vezérelték, mint inkább a porcelánipar e nélkülözhetetlen alapanyagának gazdag előfordulása sarkallta. Ha a hargitai kaolin rendkívüli finomsága és hatalmas mennyisége mellett kellő fehérséggel is rendelkezne, nyilván felülmúlná a hozzá fűzött reményeket. (…) Bezárása már évekkel ezelőtt foglalkoztatta az illetékeseket…

Különös Nobel-díj. A svéd Riksbanknak, a világ legrégibb központi bankjának igazgatója közölte a bank fennállásának 300. évfordulója alkalmával, hogy közgazdasági Nobel-díjat létesít.
1978. június 22., csütörtök

Hírek
Székelyudvarhely municípium néptanácsának felhívására a lakosság apraja-nagyja, több ezer ember kapcsolódott be a sétatéri parkok felfrissítésének, gyepszőnyege újravetésének, tisztításainak munkálataiba.
*
Újabb 42 lakás építésének utolsó simításait végzik Vlahicán.

Még egyszer a hűsítő italokról. A Pepsi, Cico, Fructo, Frucola import koncentrátum, amelyek minőségileg nem vetekedhetnek a (Borszéken töltött)Arcóval. A koncentrátumok nem voltak kompatibilisek az ásványvizeinkkel, gyengébb minőségű termékek születtek.

1988. június 22., szerda

Minden erőt a takarmánybetakarításhoz. Az elhalasztott napokat nem lehet visszahozni. Mindent el kell követni azért, hogy mielőbb lekerüljön lábáról a fű.

Megkezdődött az érettségi. Megyénk 23 líceumában több mint 3000-en jelentkeztek érettségire.

A sündisznó. Valamikor az ókorban az ínyencek fogyasztották a húsát. Londonban külön piacon árulták. Kifeszített, megszárított tüskés bőrét gyapjúfésülésre használták.

Költözik a főváros. Kezd valóra válni a japán főváros elköltöztetésének terve. (…) A kormányhatóságok összeállították azoknak az állami intézményeknek a listáját, amelyeket más helységekbe telepítenek.

Szerkeszti: Benedek Enikő

Fejtik a kaolint. Nagy Zoltán felvétele, 1968
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek