Visszatekintő ( június 21. )

116

1968. június 21.,péntek

A só és ami vele közös. A parajdi sóbányában (…) szürkésfehér, százhúsz méteres falak… egy gótikus műemlék a mélyben. Hogy mennyire becsülik a bánya tartalékát: annyi itt a só, hogy a világot el tudnánk látni vagy jó hatvan esztendeig, még akkor is, ha csak ez az egy parajdi bánya létezne.

Röviden. A New Jersey állambeli Princetoni Egyetem 221 éves fennállásának történetében először fordult elő, hogy színes bőrű személyt neveztek ki prodékánnak.

1978. június 21., szerda

Hargita megyébe látogatott Nicolae Ceauşescu – a Hargita a következő címmel írt az eseményről: Megyénk magyar és román lakossága, szilárd testvéri egységben, lelkes hangulatban, újabb munkatettekre készen, forró szeretettel fogadta pártunk főtitkárát, szocialista köztársaságunk elnökét. A nyolcoldalas lapszám teljes terjedelmében közölte Ceaușescu csíkszeredai és székelyudvarhelyi nagy népgyűlésen elhangzott beszédét.

1988. június 21.,kedd

Az újrahasznosítható anyagok visszaköröztetése nemzetgazdasági érdek. Megyeszinten a rekordnapon 185,4 tonna vas, réz 95 kiló, alumínium 51 kg, bronz 20 kg, akkumulátor 1965 kg, papírból
16 127 kilogramm, tört üvegből 20 179 kg (…) jutott az átvevőhelyekre.

Euro ’88. Az Európa-bajnokságon (…) sajnos a nagy-britanniai közönség ezúttal is botrányosan viselkedett (a nézőtereken kívül is, sőt főleg ott!), s ez valószínű, hogy meghosszabbítja az angol klubcsapatokra kiszabott részvételi tilalmat.

Szerkeszti: Benedek Enikő

A csíkszeredai nagy népgyűlésen, 1978
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.