csütörtök, november 26, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Visszatekintő (június 21.)

1969. június 21., szombat

A napokban adják át a forgalomnak a tusnádfürdői kempingtábort. Az Olt partján felállított kétágyas házikókban egyszerre 38 embert tudnak elhelyezni. Az épületeket modern berendezéssel, villanyvilágítással látták el. Ez idág csak a Malomgárda melletti kempingtábor fogadta a vendégeket.

1989. június 21., szerda

Mindenki tanul vagy tanít. Oderheien immár hagyományszámba megy, hogy a tudományos-művelődési egyetemet nem egy nap zárják, hanem egész hetet szentelnek az alkalomra… Június első napjai a tudományos-művelődési hét napjai voltak, a tanév közben csendes kitartással folyó tanulás-oktatás után „nyílt órák” következtek, természetesen nagyobb, szélesebb érdeklődésre tartva igényt, hogy az egész minicípium részese lehessen az eseménynek, egyáltatlán esemény legyen az évzáró, amely mintegy 2500 fiatal és idősebb „véndiák” nyári szünidejét előzi meg.

1999. június 21., hétfő

Szép ünneplés. Az elmúlt hét végén, amint azt lapunk is jelezte, első kötetes költőt ünnepelhetett Gyergyószentmiklós. A Koronában megtartott könyvbemutató valóban tartalmas és lélekgazdagító ünnepség volt. S ez köszönhető Ferenczi Attila jó verseinek, a Pallas-Akadémia Kiadó gondozásában megjelent szép kötetnek, melynek illusztrátora, Siklódy Ferenc grafikus is tiszteletét tette a bemutatón, Szatmári László értő kötetbemutatójának, Gergely Edit versmondásának, a Lorántffy Zsuzsanna Nőegylet mindig segítőkész tagjainak, illetve azoknak, akik jelenlétükkel a bemutató rangját emelték.

2004. június 21., hétfő

Szépteremtő kaláka a Szejkén. A Romániai Magyar Népművészeti Szövetség székelyudvarhelyi kirendeltsége idén nyolcadik alkalommal szervezte meg a már hagyományossá vált Szejke Szépteremtő Kaláka népművészeti alkotótábort. (…) az előző évekhez hasonlóan, az alkotómunka megkezdése előtt, hétvégén tanulmányi kiránduláson vettek részt a táborozók, ez alkalommal Oklánd – Vargyas – Homoródalmás – Lövéte – Szentegyháza és Székelyudvarhely útvonalon.

Szőke Zsuzsa

Nem félünk a felhőktől! Fotó: Nagy P. Zoltán, 1999

Kapcsolódó cikkek:

14,233RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb