2020, december 1, kedd.
custom_html_banner1

Hirdetés

Visszatekintő (június 19.)

1969. június 19., csütörtök

Hozzákezdtek a bekötőutak és sétányok elkészítéséhez a csíkszeredai Abatori Vechi utcai blokknegyedben. Az eléggé nehézkesen haladó járda- és útépítési munkálatokat meg lehetne gyorsítani a régebbi és új lakók hazafias munkájának megszervezésével.

Hír. A Bögöz községhez tartozó agyagfalvi nyolcadikos tanulók nemrégiben gyógynövénygyűjtési akción vettek részt. Hazafias munkájuk során 180 kg martilaput, 120 kg széleslevelű útifüvet gyűjtöttek. A gyógynövényeket a helybeli fogyasztási szövetkezetnél értékesítették, az ellenértékét év végi kirándulásokra fordítják.

1999. június 19., szombat

Hétfőn kezdődik az érettségi. Alig ért véget a nyolcadikosok záróvizsgája – az óvások utáni végleges eredményeket csak kedden függesztik ki –, hétfőtől ismét vizsgalázban ég az ország: a szóbeli vizsgákkal kezdődik az érettségi.

Árstatisztika. Májusban az infláció havi üteme 5,3%-ra nőtt az áprilisii 4,8%-ról. Az Országos Statisztikai Bizottság a minap közölte a májusi árstatisztikát is. Ezek szerint az elmúlt hónapban az ipari árucikkek közül a legjelentősebb mértékben, 8,8%-kal a mosószerek drágultak, következnek a festékek (8,5%-kal) és a mosószappan (6,6%-kal). A tartós háztartási árucikkek közül a rangsort (9,7%-os árnövekedéssel) a hűtők vezetik. A megelőző hónaphoz viszonyítva a pékipari termékek átlagára növekedett a legnagyobb mértékben, 8,4%-kal.

2004. június 19., szombat

Oktatási-nevelési támogatást adott át a HTMH elnöke. A csíkszeredai Salló család három gyermeke számára személyesen adta át a 2003–2004-es tanévre megpályázott oktatási-nevelési támogatást Bálint-Pataki József, a Határon Túli Magyarok Hivatalának (HTMH) elnöke. A kedvezménytörvény alkalmazásával megbízott hivatal vezetője, Kelemen Hunor képviselő, a pályázat lebonyolításával megbízott Iskola Alapítvány vezetője társaságában látogatott Sallóékhoz, hangsúlyozva, hogy kedves kötelességének tesz eleget, amikor átnyújtja az előremenetelt szolgáló összeget.

Tanévzáró ünnepségek után: itt a vakáció. Tegnap az általános és középiskolákban megtartották a tanévzáró ünnepségeket, a diákok többsége mától a nyári vakációját tölti. (…) A végzősök számára az érettségi, majd az egyetemi felvételik jelentik a megmérettetést.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Márton Árpád csíkszeredai festőművész műhelyében. 2004

Kapcsolódó cikkek:

14,237RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb