Visszatekintő (június 18.)

A strandok megnyitották kapuikat. Hétvégén megnyílik a Szeredai-fürdő is. 2004

1969. június 18., szerda

Ünnepség trombitaszóval, tábortűzzel. Az idei esztendő mérföldkő a pionírszervezet életében; húsz évvel ezelőtt alakult meg ez az igen jelentős gyermekszervezet. A dátum, amely, mint mondottuk, egyben születésnapi ünneplés is, a pionírkalendárium nagy napja. S megyeközpontunkban, Csíkszeredában majdnem kétezer pionír ünnepelte a nagy napot.

1989. június 18., vasárnap

Jövőben is visszatérünk. Meglepett a szemem elé táruló látvány, mikor a fürdőre érkeztem – mondja az immár rendszeres vendégnek számító Dumitrescu Dumitru –, nem ismertem rá az ezelőtti 30 esztendővel megismert és megkedvelt településre. Aztán egyre otthonosabban kezdtem érezni magam e fürdőn, kezelés, pihenés után mindig felfrissülve, mondhatni újjászületve térek haza a fővárosba.

1999. június 18., péntek

Készülnek a Szejke-fesztiválra. Egészen új a rendezvényben, hogy kétnapos lesz a műsor, az eddigi szervező polgármesteri hivatal védnökké minősült át, az említett kétnapos műsor szervezője a helybeli Príma Rádió és a Művelődési Ház. Huszonhatodikára, azaz szombatra utcabált szervez a rádió szerkesztősége, másnap, vasárnap tulajdonképpeni Szejke-nap, vagyis a népviselet, néptánc, népdal ünnepének irányítója a Városi Művelődési Ház.

Drágul a telefon. A telefonvonalak bérletéért, valamint a telefonbeszélgetésekért egyaránt többet kell fizetni július elsejétől. Az eddigi impulzusonkénti 400 lej helyett 460 lej jelenik meg majd a telefonszámlákon, tudtuk meg a Romtelecom Hargita Megyei Kirendeltségének kereskedelmi igazgatójától, Ciobanu Adriantól.

2004. június 18., péntek

Díjazott diákok. A Magyar–Japán Kulturális Társaság emlékéremmel díjazta a Kárpát-medence 12 legjobb magyar középiskolás matematikusát. A kitüntetettek között Hargita megyéből három diák szerepelt: Miklós Gábor és Széles Ádám, a csíkszeredai Márton Áron Gimnázium tizenegyedikesei, valamint Székelykeresztúrról Farkas Csaba, aki tizedik osztályos. A Magyarok Világszövetsége által szervezett Magyarok VI. Világkongresszusa alkalmából június 5-én megrendezett ünnepségen az MVSZ elnöke, Patrubány Miklós adta át az ezüstéremből és oklevélből álló díjakat.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

A strandok megnyitották kapuikat. Hétvégén megnyílik a Szeredai-fürdő is. 2004