Visszatekintő ( június 15.)

171

1968. június 15., szombat

Az állattenyésztéshez takarmány is kell. Dánfalván háromszáz hektárra élesítik a kaszát. Lóheréből 200 tonnát silóztak, még kétszázra ezután kerül sor. (…) Csíkkarcfalván panaszkodnak, nincs elég kaszás…

Újabb exportszerződések. A Chimimport román külkereskedelmi vállalat legutóbb újabb szerződéseket kötött, amelyek alapján több mint 6000 tonna kormot exportálunk Belgiumba, a Németország SZK-ba, Olaszországba, Izraelbe, Pakisztánba és az AEÁ-ba.

Röviden. Leningrádban elkészült a világ legnagyobbnak tartott teleszkópja, a hatméteres átmérőjű főtükörrel. A teleszkóp 42 méter magas és 850 tonna súlyú.

1978. június 15., csütörtök

Hírek
Gyilkostóhoz, ahol hivatalosan ma nyílt meg a nyaralási idény, az ország különböző tájegységeiből máris nagy csoportokban érkeznek az üdülővendégek. Az első 400 nyaralót (…) renovált és javított villákban és szállodákban helyezték el.
Befejezéséhez közeledik Székelykeresztúr és Fiatfalva között a Küküllőn átvezető új nagyhíd építése.

Hűsítőhiány. Borvízzel kell beérnie annak, aki a csíkszeredai Fenyő- és Hargita-bárban szomját szeretné oltani. Gyakoriak a nincsen válaszok. Pepsi – nincs. Fruco – nincs. Bem-bem – nincs, még icurka-picurka citrom- vagy narancsszörpöcske sincs.

A csecsemőknek nem lehet megmagyarázni… Az elmúlt hetekben több kisgyerekes szülő Csíkszeredában bosszúsan járta az üzleteket – Gluvilactot kerestek mindannyian. Hogy sokan lehettek, arról csak onnan következtethetünk, hogy minap jegyezték be csíkszeredai szülészeten az ezredik gyerekszülést.

Labdarúgó-vb. Emlékezhetünk arra, amikor a brazilok pszichiátereket alkalmaztak a labdarúgók mellé, nekik kellett megfelelő szinten tartani a labdarúgók önbizalmát, kedélyét. Erre gondolhattak az NSZK válogatottjának vezetői is, amikor engedélyezték a szövetség terhére: egy héten egyszer minden játékos beszélhet az otthonmaradt hozzátartozóival. A végösszeg nem lesz kicsiny, de a vezetők bíznak abban, hogy ami elmegy a réven, megtérül a vámon…
1988. június 15.,szerda

Újabb üzenetek a táborból. Hogy milyen egy ifjúsági munkatábor? (…) A hazai koszt hiányzik, de azért a táboriról sem panaszkodtak… Munka után lehet sportolni, asztaliteniszezni, röplabdázni, meg aztán tévét is szoktak nézni, izgalmas futballmeccseket.

Firkálófalak. Hányan és hányan bosszankodnak tömb­ház­lakók, hogy a lépcsőházak kimeszelése után nem sokkal a falakon megjelennek a különböző irkafirkák. (…) Erről jutnak eszembe a firkálófalak. Ezeket általában játszóterek mellett állítják fel, ahová krétával azt rajzol a gyermek, amihez kedve, hajlama van. (…) Amikor játszóterek felszereléséről beszélünk, nem árt, ha a firkálófalak hasznára is gondolunk.

Hír. A Miercurea-Ciuc-i Központi Áruházba a napokban nagy választékban érkezett nyári turistafelszerelés.

Szerkeszti: Benedek Enikő

A gyergyószentmiklósi Lenfonodában, 1968
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek