csütörtök, november 26, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Visszatekintő (június 14.)

1969. június 14., vasárnap

Hír. Már dolgoznak a csíkszeredai vasúti felüljáró tervein, melyet az tett szükségessé, hogy a jelenlegi vasúti sorompó évente mintegy 500 ezer lej veszteséget okoz megyénk gazdaságának. A 250 méter hosszú, négysávos forgalmat biztosító felüljáróról ágazik majd le a belvárosi forgalmat tehermentesítő, a vasúttal párhuzamosan futó terelőút.

1989. június 14., szerda

Nagyszabású nyári vásár. Az eddigiekhez viszonyítva az idei vásár a legnagyobb. Köszönhető ez annak is, hogy a kisipari szövetkezetek mellett a termelő, felvásárló, áruforgalmazó szövetkezetek nagyon sok sátrat felállítottak. Kirukkolt mindenki, amivel tudott, amilyen árualapja van, mindazokkal a termékekkel, amelyek a különböző műhelyekben készülnek. A nagy piaci forgalomban mindenki talált kedvérevalót, vásárolt is, míg pénztárcája engedte.

1999. június 14., hétfő

Ezer Székely Leány napja. A rendezvény tervezett költségvetése 40 millió lej, amelynek mintegy 50%-a áll már a szervezők rendelkezésére, és hamarosan megkapják az összeg másik felét. A három hét múlva sorra kerülő találkozóra 18 táncegyüttesnek küldenek meghívót. A 400 táncost Csík környékéről, Székelyudvarhelyről, Háromszékről és a Gyimesekből várják.

2004. június 14., hétfő

Fúvóstalálkozó Csíkszentkirályon. A helyi Tiva Egyesület szervezte rendezvényen a vaslábi, az újtusnádi, a mikóújfalusi, a gidófalvi és a szentkirályi fúvószenekarok vettek részt. A résztvevők kora délután a kultúrotthonnál gyülekeztek, majd onnan vonultak a régi iskolához, ahol vetélkedőt tartottak. A zenekarok együtt, majd külön-külön is előadták indulóikat.

Ma kezdődik a záróvizsga. Összesen 4498 nyolcadikos diák kezdi ma a záróvizsgát, közülük 3593-an magyar nyelven, 905-en pedig román nyelven vizsgáznak. A Románia földrajza vizsgát mindenki számára románul szervezik. Ma a román nyelv és irodalom vizsgát tartják, holnap anyanyelv és irodalomból írnak a diákok, szerdán pedig matematikából. A történelem vagy földrajz vizsga az utolsó, erre csütörtökön kerül sor.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Vakolás Veresegyházán. 2004

Kapcsolódó cikkek:

14,234RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb