Visszatekintő ( június 13.)

164

968. június 13., csütörtök

Egy hazafias munkanapló margójára. Jelenleg a sportkomplexum felépítésén munkálkodnak a székelykeresztúriak. Minden erejükkel igyekeznek augusztus 23-ra befejezni, hisz a város labdarúgócsapata bekerült a C osztályba, s úgy illik, hogy korszerűbb pályájuk is legyen.

Mexikói előzetes. Épül az olimpiai falu. 10 000 ember befogadására készülnek. Jelenleg 3000 munkás dolgozik a Villa Olympica különböző épületein.

Röviden. A stuttgarti törvényszék szabadlábra helyezte Edgar Enget, a Gestapo volt tagját. Enget azzal vádolták, hogy bűnrészes volt 5780 jugoszláviai zsidó elgázosításában. A tanúvallomások ellenére a törvényszék úgy vélte, hogy Enge „parancsra cselekedett”.

1978. június 13.,kedd

Jó munkával jó termést! A mezei munkák közül mi lehet sürgősebb ezekben a napokban, mint a cukorrépa, a kukorica és a burgonya kapálása, gyommentesítése. A burgonya első kapálásával több mint 6000 hektáron végeztek a termelőszövetkezetek.

Hírek
Az egyre népszerűbb vlahitai termálfürdőnél felállított újabb 4 kemping-faházikó által 40-re emelkedett az elszállásolási helyek száma.
Beköltöztek az első lakók a Traktorgyár munkásotthonába. A vállalat vezetősége egyelőre 48 ifjú házasnak adta át az új otthon épületét.

Nagyvilág
Az Ivovi üzemekben megkezdődött az olyan társasgépkocsik gyártása, amelyek cseppfolyósított gázt használnak üzemanyagként. A gorkiji üzemekben gázzal működő Volga gépkocsikat és tehergépkocsikat gyártanak.
A bostoni egyetem kutatóinak egy csoportja arra a következtetésre jutott, hogy a dohányzás sokkal jobban károsítja a nők szervezetét, mint a férfiakét.

Hirdetés: A Toplicán épülő cipőgyár részére beiskoláztatásra tanulókat toboroznak a cipőkészítő mesterség elsajátítására.

1988. június 13-án, hétfőn nem jelent meg lapszám

Szerkeszti: Benedek Enikő

Formázók. Erdélyi Lajos felvétele, 1968
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.