Visszatekintő (június 13.)

39

1969. június 13., péntek

Megtett utunkról ad hírt a világnak. Én, a vasút dolgozója, bár elektromos műszerek, telefonok társaságában töltöm el meglehetősen mozgalmas munkaidőmet, ugyanazt érzem mindennap, mint mondjuk a célhoz ért szerelvény vezetője vagy a kőműves, aki több téglát rakott a mai nap, mint tegnap. Valóban, munkánk lényege, életünk folyása, gyarapodása között vajmi kevés különbség van, mert valamennyien ugyanazt akarjuk, magunk, s ezáltal népünk jólétét, társadalmunk egyre magasabb csúcsok felé haladását.

Ifjúságunkat is újabb tettekre készteti. A haladásért és a békéért folyó harcban valamennyi társadalmi tényező mellett hatalmas erőt képvisel az ifjúság is, mely lendületével, küzdőkészségével és nemes eszményeivel jelentős szerepet játszik a világ haladó átalakításában. Egyre inkább hallatja szavát egy emberségesebb jövőért vívott politikai harcban.

Pionírszervezet jubileumi ünnepségei első napjának eseményei. Hatvanegy díszoklevelet és százhúsz emlékérmet adtak át a Pionírtanács fennállásának 20-ik évfordulóján és a Pionírok Napját köszöntő jubileumi ünnepségek megnyitóján… s ezzel kezdetét vette a pionírok és nevelőik-irányítóik négy napig tartó ünnepsorozata.

1989. június 13., kedd

Ne legyen szalmaprés bálagyűjtő szán nélkül. Megyénk termelőszövetkezetei… máris az aratásra készülnek. Kijavították az aratócséplőket, megalakították a csoportokat, elkészítették az aratási-betakarítási terveket. A megye nyugati övezetében már nem kell sokáig várni a kezdésre, mivel ebben az övezetben őszi árpát is termesztenek, s ez a kultúra korábban kombájn alá érik, mint a búza, a rozs vagy a sörárpa.

Közel háromezer véndiák ballagott. Kicsengették vasárnap a végzősöket, a nappali tagozat XII. osztályosait s a XIII.-os estiseket. Népes promóció hagyta el megint az iskolapadot: 2966 diáknak szólt ezúttal a csengő, közülük több mint kétezren a nappali, közel ezren pedig az esti tagozaton tanultak.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Csapolás Vlahicán… Marx József felvétele, 1969
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek