Visszatekintő ( június 12.)

184

1968. június 12., kedd

Élénk forgalom kikötőinkben. Jelentős mennyiségű öntöttvasat exportálunk Olaszországba és az EAK-ba, cementet Szaúd-Arábiába, Ghánába és Líbiába, vegyi termékeket Hollandiába, valamit fűrészárut Szaúd-Arábiába, Ghánába IMS típusú gépkocsikat szállítottunk.

Szedik az erdei gyümölcsöt. A máramarosi hegyekben és erdőkben szedik az erdei gyümölcsöt és a gombát. A felvásárló központok eddig 40 tonna gombát és több mint 25 tonna keserű cseresznyét, áfonyát és málnát vettek át.

Ahogyan nem szabad építkezni. Hogyan is lehetne ép ésszel tudomásul venni, amit a csíkszeredai húsz lakrészes tömbházzal műveltek? Ha az új parketten lépeget az ember, a hullámzástól tengeri betegséget kaphat. Az új falak repedései a szobákban Európa legtöbb országának határait jelzik… Az ablaktokozatot repedések tarkítják. Ki vette át, miként?

Nemzetközi események címekben: A nigériai szövetségi csapatok offenzívája; Garantálják Japán nemzetközi semlegességét; Ítélet az egyiptomi légierő volt vezetői ügyében; Az USA kereskedelmi politikájának bírálata; Amiről Kennedy szenátor meggyilkolása tanúskodik; Az új szaúdi kormány bel- és külpolitikája.

1978. június 12-én, hétfőn nem jelent meg lapszám.
1988. június 12.,vasárnap

Folyik a növényápolás, a takarmánykészítés. Alcsík határában jártunk. (…) Nagyon sokan dolgoztak a földeken, főleg a cukorrépa kapálásával foglalatoskodtak többen.

Történelmi fordulat egy gyár életében. A Vlahițai Vasipari Vállalatnál 1948 júniusában 649 dolgozót tartottak nyilván, az állóalapok pedig lényegében a 36,4 köbméteres koh óból és a 7000 tonna évi kapacitású öntödéből állottak (…). Mára az ipari értéktermelés több mint százszorosára emelkedett, jelenleg az öntödei kapacitás hétszerese az 1948-as esztendeinek. A létszám 2650-re emelkedett.

Szerkeszti: Benedek Enikő

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.