Visszatekintő (június 12.)

1969. június 12., csütörtök

Hír. Tegnap indult az üdülő vendégek első csoportja a szentimrei Büdösfürdőre. Ez idáig több mint 300-an jelentkeztek az 1969-es nyaralóidényre. A szervezés és vendégfogadás javulását bizonyítja, hogy a csoportosan érkező vendégek az OTH 17 személyes mikrobuszán utazhatnak a csíkszeredai állomásról a fürdőre, illetve vissza.

A székelyudvarhelyi szakiskola 150 tanulója vett részt az iskola KISZ-bizottsága által a közelmúltban szervezett gyógynövénygyűjtési akcióban. Jelentős, mindenképpen követésre méltó kezdeményezés ez, hisz tájainkon gazdag választékban található többféle, bel- és külföldön egyaránt keresett gyógynövény. Hogy ezek ne vesszenek tonnaszámra kárba, azért sokat tehetnének iskoláink fiataljai, annál is inkább, mert a begyűjtött mennyiség jövedelmi forrást is jelenthet a KISZ-szervezeteknek.

1999. június 12., szombat

150 település. A testvértelepülési egyezmények és megállapodások hosszú sorát kötötték meg Hargita megyei falvak és városok ’89 után, így mára a megyénkbeli településeknek közel 150 testvérvárosa, testvérfaluja van Ukrajnától az Egyesült Államokig. Ezek az egyezmények a kölcsönös segítség, a testvértelepülések közötti szoros kapcsolattartás reményében íródtak alá. A Hargita megyei városoknak és falvaknak összességében 112 magyarországi, 10 svájci, 4 jugoszláviai, 3 belgiumi, 3 franciaországi, 2 szlovákiai, 1 ukrajnai, 1 moldáviai, 1 angliai és 1 egyesült államokbeli testvértelepülésük van.

2004. június 12., szombat

Gazdaképzés Gyergyóban. A Gyulafehérvári CARITAS Gyergyószentmiklósi Mezőgazdasági Részlege június 14-től ingyenes – magyar nyelvű – mezőgazdasági szakképzést tart elsősorban olyan gazdálkodóknak, akiknek nincs mezőgazdasági végzettségről semmiféle államilag elismert bizonylatuk. A tanügyminisztérium által láttamozott bizonylatot a Hargita Megyei Mezőgazdasági Szaktanácsadó Hivatal által összeállított program alapján adják ki.

Szőke Zsuzsa

A középiskolák többsége elbúcsúztatta végzőseit. Fotó: Nagy P. Zoltán, 1999