Visszatekintő (június 11.)

53

1969. június 11., szerda

Marosmenti megyék műkedvelőinek nagyszabású fesztiválja. A monda szerint élt vidékünkön egy csodálatosan szép tündérasszony. Tarkő volt a neve. Folyton-folyvást búsult. Férjét száműzték, lányai nem értettek szót egymással. Hogy is békélhettek volna meg, amikor a szelíd Maros, a nagyobbik testvér folyvást óvta húgocskát, Oltot, aki szertelen természetével mindmáig sem hagyott fel, és most, június első napjaiban még az utat is elárasztotta Csíkrákoson túl, mintegy kényszerítve az autókat, hogy csak lépésben tegyék meg a néhány száz méteres, vízzel borított útszakaszt. Nos, ez volt a marosfői folklórfesztivál előjátéka.

1989. június 11., vasárnap

Negyvenegy éve államosították a főbb termelőeszközöket. 41 év telt el a főbb termelőeszközök népi tulajdonba vétele, vagyis az államosítás óta, amely esemény országunkban a szocialista tulajdon megteremtésének és fejlesztésének kiindulópontját jelentette. Ez természetes és szükségszerű következménye volt annak, hogy a parasztsággal, az értelmiséggel és a többi dolgozó réteggel szövetkezett munkásosztály kivívta a politikai hatalmat…

1999. június 11., kedd

Magyar–román kulturális együttműködés. A Bukarestben rendezett magyar kulturális hét záróaktusaként magyar–román kulturális együttműködési megállapodásokat írt alá hétfőn Hámori József magyar és Ion Caramitru román kulturális miniszter. A miniszterek közös sajtóértekezleten ismertették a két tárca két évre szóló kulturális együttműködési munkatervét, valamint azt a csatolt jegyzőkönyvet, amely a műemlékvédelem terén idén megvalósuló együttműködést szabályozza.

2004. június 11., kedd

Nagyszülők is tanulhatnak! Bár vannak olyanok, akik alapfokú ismereteket (írást, olvasást, számolást) kell felnőttként elsajátítsanak, a legtöbben azonban számítástechnikát, idegen nyelvet kezdenek felnőttként tanulni. Hét ország… azon intézményei, amelyek ilyen alapfokú felnőttképzéssel foglalkoznak, most virtuális felnőttoktatási campust szeretnének létrehozni. (…) Az internetnek az alapfokú felnőttoktatásba való bevonásáról van szó.

Szőke Zsuzsa

Úrnapi körmenet Székelyudvarhelyen. 2004
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek