Visszatekintő (július 9.)

90

1968. július 9., kedd

A városfalviak mindig szerettek tekézni, de az utóbbi években ez a szenvedélyük még erősebb lett, amit mi sem igazol jobban, mint a tekepálya falán található oklevelek, érmek sorozata. (…) A nők tartományi viszonylatban első helyezést értek el.

Minél több másodvetést. A szalma és törek répalevéllel, répaszelettel és melasszal keverve igen jó takarmány.

Röviden. Az Erzsébet híd építői befejezték egy új Duna-híd terveit. A 430 méter hosszú (…) új híd a magyar főváros északi részén Csepelt köti össze Albertfalvával.

1978. július 9., vasárnap

Gyermekszáj. – Édesapám, vajon a mi pékünk nem színvak?
– Miért, fiam? – Majdnem feketére süti a félbarna kenyeret…

Új hévízforrás, új lehetőség. Most érkezett a hír, miszerint a tusnádfürdői Tiszás nevű határrészen, a fúrási munkák nyomán, hatszáz méter mélységből negyvenkét fokos, nagyhozamú hévízforrás tört fel. (…) Most már csak az a kérdés, hogyan találjuk meg a lehetőségek felhasználásának, kiaknázásának korszerű, a megye turisztikai iparának kilátásaihoz méltó módszereit.

1988. július 9.,szombat

Menet közben. Kaszálás ideje járja. (…) Divatozik a szokás, hogy a város gyárainak dolgozói egy-egy vasárnap kivonulnak a hegyre. (…) Úgy dolgoznak, úgy végeznek hasznos munkát, hogy közben kikapcsolódnak, ha izmaikat nem is, de idegeiket mindenképpen megpihentetik a gyárak zaja után a hegyek csendjében. Hasonlóan járnak a takarással a munkásnők, az irodisták.

Új paradicsom. A banladeshi Nukleáris Mezőgazdasági Intézet kutatói új paradicsomfajtát kísérleteztek ki. Az ellenőrzött nukleáris sugárzással kifejlesztett paradicsom ízletesebb és nagyobb a megszokottnál.

Felirat. A fiatalok szeretik a feliratos pólóingeket, pulóvereket, legújabban pedig a melegítőket. Láttam azonban egyet, amely alighanem egyedi a maga nemében. A srác fekete mellényén elöl, hatalmas fehér betűkkel ez a szó állt: jövök. A hátán pedig ugyanígy: megyek. Valamiféle mély értelmű megfogalmazása volt ez a létének.

Szerkeszti: Benedek Enikő

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek