2020, december 3, csütörtök.
custom_html_banner1

Hirdetés

Visszatekintő (július 9.)

1969. július 9., szerda

A gazdag fatermés, a kedvező legeltetési feltételek eredményeként ugrásszerűen megnövekedett a tejtermelés a Gyergyói-medence mtsz-eihez tartozó állattenyésztési egységekben, esztenákon. Ez lehetővé tette, hogy a remetei Tejporgyárban folyamatosan dolgozzák fel a 182 begyűjtőközponttól beérkező tejmennyiséget. Ily módon július első napjaiban közel 4000 liter tejjel többet dolgoztak fel naponta.

1989. július 9., vasárnap

Mindenhol teljes erővel lássanak a takarmánykészítéshez! Az alcsíki gazdaságokban például naponta több száz gépi jármű és fogat szállítja a szénát, és már nem csupán a réti kaszálókról, hanem a havasokról is. Akik részesművelésben vállaltak szénakészítést, jórészt már hozzáfogtak a kaszáláshoz, családok szálltak ki, kalákában kaszálnak, takarnak. Nincs vesztegetni való idő, máris megkéstünk, a fű napról napra veszít tápértékéből.

1999. július 9., péntek

Előadás a területfejlesztésről. A győri Széchenyi István főiskola előadótanára többek között a területi folyamatok alakulásáról, a városhálózat tagozódásáról és az ezeket formáló tényezők, a regionális különbségek alakulásáról értekezett. Bemutatta az anyaország új területfejlesztési rendszerét, majd ismertette a sikeres területfejlesztés azon fontosabb elemeit, melyek Székelyföldön is érvényesíthetők: decentralizáció; fejlesztési elképzelések; szereplők együttműködése; oktatás, képzés és intézmények fejlesztése; innovációs potenciál; település- és térségmarketing (a hely eladása); a helyi médiák és közösségek részvétele stb.

2004. július 9., péntek

Augusztus vége az új határidő. Új öttagú bizottság foglalkozik az Országos Lakásügynökség által épített lakásokra benyújtott kérvények elbírálásával, melynek tagjai kiválasztásánál a folytonosság volt a fő szempont. (…) A lakások átadását akadályozza a villamos vezeték hiánya; az épületek bensejében, illetve a közvetlen környékükön már az utolsó simítások zajlanak… a versenytárgyalás nyertese már ismert, amely a villanyvezetési munkálatokat fogja elvégezni, az anyagi alap biztosított.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Színpadon az orosházi Kodály-kórus. Fotó: Nagy P. Zoltán, 1999

Kapcsolódó cikkek:

14,239RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb