Visszatekintő (július 6.)

103

1968. július 6., szombat

Marad a szalmakalap? Huszonegynéhány szalmakalapot vásárolt az egyik mtsz, a legújabb modellt. Szépek és modernek. (…) A vezetőség azt reméli, hogy e kalapok láttán – amelyeket a kukoricásban kívánnak kitűzni – pánikba esnek a vaddisznók, s elmegy a kedvük a tejeskukoricától. Lehet, hogy így történik, számításba véve azt, hogy a disznók ott a havason esetleg lemaradtak a divattal…

Tusnádfürdő, megyénk egyik legnépszerűbb üdülőhelye sokoldalú pihenési lehetőségeket nyújt vendégeinek. Az itt üdülők egyik kedvenc szórakozása: csónakázás a Csukás-tó vizén.

Hadat üzent a Ku-Klux-Klan. A meridiani rendőrség elfogadta a Ku-Klux-Klan terrorszervezet „hadüzenetét”, amelyet e szervezet egyik női tagjának „meggyilkolása” miatt hirdetett ki.

1978. július 6., csütörtök

Hírek
Megyénk ifjúsági szervezetének tagjai az év első felében megtisztítottak mintegy 208 hektár legelőt, 22 hektáron facsemetét ültettek, összegyűjtöttek 670 tonna ócskavasat és 126 ezer darab üveget.
Tető alá került a szentábrahámi új, nyolcosztályos iskola. A község tanulói ősszel már az új hajlékban kezdhetik az oktatási évet.

Domokosi helyezés. Tavaly is, idén is remekeltek a csíkszentdomokosi tanulók a gyógynövénygyűjtésben. Tavaly 400, idén már több mint 300 kiló kankalinvirágot gyűjtöttek.

1988. július 6.,szerda

Címlapcímek: Megindultak a kombájnok az árpaföldeken; A mélységes megelégedés, a forró köszönet és a határtalan szeretet hangján; A kiváló munka elismerése.

Kömény. Ideje van a köményszedésnek, ismerősöm egész kévényit vitt a napokban haza. Nem vitás, időnként meg lehet enni a köménymag-levest is, és időnként a húsos ételt nem árt megelőzni pohárka köménymagos pálinkával.

Szerkeszti: Benedek Enikő

Üzletsor Székelyudvarhely főterén. Nagy P. Zoltán felvétele, 1968
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.