Visszatekintő (július 5.)

167

1968. július 5., péntek

Ember a vadonban. Hogy lesz valakiből vadőr? A bolond is szereti a puskát, de vadőr csak az lesz, aki kedveli a vadat, vonzódik hozzájuk, megtanulja kiismerni természetüket. A vadőrség szenvedély, nem lehet abbahagyni. Aki nem szenvedéllyel csinálja, abból kontár lesz.

Azon tűnődöm, mi lenne, ha a vonatok, autóbuszok, hajók, repülők csak akkor indulnának, ha bizonyos számú utas gyűl össze. (…) E fura gondolatok nem egy pihent agy furcsa szüleményei. Eredetüket azonnal megmagyarázom. (…) Kimegyek kicsit Zsögödfürdőre. Inkább szerettem volna moziba menni, de nincs vetítés, ha nem vagyunk elegen…

Az ENSZ hírei. A ENSZ dekolonizációs különbizottsága újból felszólította Nagy-Britannia kormányát, hogy haladéktalanul és feltétel nélkül adjon teljes függetlenséget Antigua, Dominika, a Grenad, St. Kitts-Nevis, St. Lucia és St. Vincent-sziget lakosságának.

1978. július 5., szerda

A legnagyobb feladat jobb ellátottságot jelent. Szé­kely­keresztúron az idén 160 lakrészt kell átadni, s ez egyben azt jelenti, hogy a város történetének legnagyobb arányú lakásépítkezésére kerül sor.

Gyermekszáj. – Mondd csak, fiúcska, nem tudod, miért van ez a nagy gödör itt a tusnádi borvíz parkolója közepén? – Én nem, de ejsze fát akarnak ültetni belé, hogy az autók hűsöljenek.

Otthonszeretet. (…) 100 traktor követ gyűjtöttek össze [Kápol­ násfalu lakói] többnyire kézzel, a község legelőiről, hogy legyen, amivel utcáikat járhatóvá, széppé tegyék.

1988. július 5., kedd

Címek a főoldalról: Pártunk és államunk gondoskodása az egész nép jólétének növeléséről – Válaszunk: többet és jobban fogunk dolgozni; A fizikai termelés ütemes megvalósításáért; S jön a széna a havasról…

Sport. Érdekes rekordkísérletet tervez a francia Jean-Marc Boivin: a nyár folyamán oxigénes álarc nélkül megmássza az Everestet, onnan pedig ejtőernyővel ereszkedik le.

Kaszásverseny 1988. Immár hagyományossá vált a „Vagyok olyan legény, mint te, vágok olyan rendet, mint te!” jelmondattal útra indított kaszásverseny.

Árverezés Elvis Presley hagyatékából. Az 1977-ben elhunyt amerikai énekes, Elvis Presley tulajdonát képező 226 tárgyat árvereztek el New York-ban mintegy félmillió dollárért.

Szerkeszti: Benedek Enikő

A székelyudvarhelyi cérnagyár építőtelepén. Egyed Zoltán felvétele, 1968
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.