péntek, november 27, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Visszatekintő – július 4.

1969. július 4., péntek

Gábor Áron-emlékünnepség. Július 5-én és 6-án Kézdivásárhelyen, illetve Sepsiszentgyörgyön megünneplik Gábor Áron halálának 120. évforduláját. Az ünnepségek első napján megkoszorúzzák a kökösi, eresztevényi és berecki emlékműveket, vasárnap pedig emlékbeszédeket mondanak a meghívottak: dr. Radu Ciobanu egyetemi tanár, Egyed Ákos akadémiai főkutató, Bözödi György író és dr. Székely Zoltán régész. Este mindkét ünneplő városban bemutatják Sombori Sándor Gábor Áron című színművét.

Hírek. „Mesterségünk” témakörrel ifjúsági matinét rendez a KISZ megyei bizottsága és a balánbányai városi bizottság szombat délelőtt Balánbányán.
Július 4-én és 5-én, a marosvásárhelyi mezőgazdasági kísérleti állmás és a Maros megyei mezőgazdasági igazgatóság tudományos ülésszakot szervez, amelyen részt vesznek megyénk mezőgazdász szakemberei is.

1989. július 4., kedd

Egy hónappal hamarabb befejeződik… Amint az kitűnik a vasárnap közzétett államtanácsi törvényerejű rendeletből is, a dolgozók jelenlegi javadalmazásemelése az eredetileg kitűzött határidő előtt egy hónappal befejeződött. Az akció egy hónappal hamarabbi befejezése eredményeként azok a dolgozói kategóriák, amelyeknek augusztus 1-től lett volna esedékes javadalmazása emelése, e hónapban pluszban 413,5 millió lejt kapnak. És hadd nyomatékoljuk azt is, hogy az akció befejezésének előbbre hozása egyszersmind újabb bizonysága pártunknak a dolgozók életszínvonala emelésére irányuló következetes politikájának.

Kihasználni a kedvező időjárást! Végre egymást követően két eső nélküli napunk volt, sőt, meleg napunk, ahogy mondani szokás: igazi szénacsináló idő. Már-már aggódni lehetett a lekaszált és sárguló fűért. Igaz, a silónakvalót vágták, amit csak lehetett, azt elraktározták. De a szénát nem helyettesíti semmi. Talán mostantól derült napok következnek. Örvendetes, vasárnap rengetegen dolgoztak a szénakészítéssel, mindenhol tele volt a határ emberekkel.
Összeállította: Szőke Zsuzsa

Kapcsolódó cikkek:

14,237RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb