Visszatekintő (július 31.)

222

1968. július 31., szerda

Épül az új művelődési otthon Székelyderzsen. A község lakosainak százhuszonnégyezer lejes önkéntes pénzbeli hozzájárulásával és hazafias munkájával épül Székelyderzsen az egészében több mint egymillió lej értékű új művelődési otthon.

Művelődünk vagy szórakozunk? Nem látványos akciókra van szükség, amelyek alkalomszerűen megmozgatják az ifjúság tömegeit, s utánuk hónapokig pangás következik, hanem olyan szórakozási-művelődési formákra, melyek a fiatal élet mindennapjaihoz szervesen hozzátartoznak. Az ifjúsági klubok lépést tarthatnak az ország legfrissebb irodalmi és művészeti eseményeivel, megvitathatják folyóirataink anyagát, a legújabb könyveket, filmeket, zenei és tévéadásokat.

1978. július 31-én, hétfőn nem jelent meg lapszám

1988. július 31., vasárnap

Fotóriporterünk, Nagy P. Zoltán Terefere című képe díjat nyert Japán 48. nemzetközi fotószalonján, a világ egyik legrangosabb fotóművészeti kiállításán.

Hol is van a megyehatár? Ahányszor a Békási-szorosban járok, elbizonytalanodom a megyehatár miatt. Legutóbb Bicaz felől jövet a szoros bejáratánál az út menti sörözőnél láttam a Harghita megyét jelző táblát. Tovább, jóval ennél fennebb, a Napsugár villától nem messze állt a Neamț megyét jelző tábla. Közötte néhány kilométeres távolság (…).

Szerkeszti: Benedek Enikő

 

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.