kedd, december 1, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Visszatekintő (július 31.)

1969. július 31., péntek

A X. pártkongresszus és hazánk felszabadulásának 25. évfordulója tiszteletére Balánbányán, a városszépítési munkálatok során 1553 méter járdát építettek és 7 hektár területen létesítettek zöldövezetet. A hazafias munkák értéke csaknem 30 ezer lej.

Most kell gondoskodni az állatállomány téli takarmányszükségletéről. A rendkívül szeszélyes időjárás sok megpróbáltatás elé állította a dolgozókat. A sok kár mellett a nedves időjárásnak viszont haszna is volt. A takarmánymennyiség jóval több, mint az előző években. Most lehetőség van nagy mennyiségű szálastakarmány begyűjtésére. Régi közmondás, hogy: „a vanból kell spórolni”. Íme, itt a lehetőség, hogy az aratás megkezdése előtt betakarítsuk és tároljuk a szálastakarmányokat.

Ünnepi műsorral egybekötött pihenőnapot tartanak augusztus 3-án Galócáson. A helyi fafeldolgozó üzem könnyűzenekara ének- és tánccsoportja szórakoztatja majd a közönséget.

Tegnap Székelyudvarhelyen tartották meg a Petőfi Jubileumi emlékünnepséget. A Művelődési Ház nagytermében szavalóestet rendeztek a költő halálának 120. évfordulója tiszteletére.

1989. július 31., kedd

Készülődés a teleltetésre. A nyár sok egyéb szántóföldi munka mellett, a takarmánykészítés és a szálláshelyek teleltetésére való előkészítésének időszaka is. Míg az állatok kint vannak a legelőkön, a takarmánynövényekkel bevetett területekről lekerül a termés, megtelnek a szénatárolók és silógödrök, elvégzik a nagyjavításokat és takarítanak, fertőtlenítenek az istállókban. Jó gazda módjára ezt mindenhol így csinálják. (…) Ott viszont, ahol a július eleji meleg napokat sem használták ki, nemcsak megkéstek a kaszálással, hanem gyengébb minőségű és kisebb hozamú termést takarítanak be. Mert nem vitás, hogy általában jó fűtermés volt az idén, csakhogy főleg a részesművelésben kivállalt területeken nem kaszáltak idejében.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

A vaskapui építőtelep. 1969

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb