péntek, november 27, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Visszatekintő (július 30.)

1969. július 30., szerda

Felszabadulásunk 25-ik évfordulójának tiszteletére tehetségkutató pályázatot indít a Székelyudvarhely municípiumi KISZ-bizottság. Az irodalmi, képzőművészeti, zenei és amatőrfotó-pályamunkákat legkésőbb augusztus 10-ig nyújthatják be a résztvevők. A legjobb pályamunkákat kiállítják.

1989. július 30., vasárnap

Az ismeretszint szüntelen gyarapítása. Jelenleg a hazai gazdaság intenzív fejlesztése közepette a dolgozók felkészülése, felkészítése fel kell hogy ölelje az általános ismeretszint gyarapításának összes vetületét: a mesterség uralását, a több szakma elsajátítását, a széles műszaki és gazdasági látókört, a gazdasági-pénzügyi mechanizmus alapos ismeretét, a munkásönigazgatás és -öngazdálkodás elveinek elsajátítását. Ilyen körülmények között az általános ismeretek gyarapításának problémája létfontosságú a társadalom előrehaladásának biztosítása szempontjából.

1999. július 30, péntek

Nincs pénz a megyei utak javítására. Udvarhelyszék körzetében az utak karbantartására megközelítőleg annyit költöttek, mint Csík és Gyergyó körzetében együttvéve… Ez közel sem jelenti azt, hogy bőven van, amiből költekezni, hisz az idénre előirányzott 22 milliárd lejből az útgondnokság alig több mint 3 milliárdot kapott, azt sem az állami költségvetésből. (…) Jelenleg az egyetlen átutalt és elkölthető pénzalap 3,5 milliárd lej az Európai Unió Phare-alapjából van, amit a Székelyudvarhely–Brassó útvonal feljavítására fordítanak.

2004. július 30., péntek

Természeti katasztrófa 11 megyében. Közel kétezer házat és melléképületet, utakat, vasutakat, telefon- és áramhálózatokat károsítottak meg a szerda reggel kezdődő árvizek az ország tizenegy megyéjében. Öt ember életét követelte a természeti csapás, egy személyt pedig eltűntnek nyilvánítottak. Az árvizek a legtragikusabb helyzetet Bákó megyében idézték elő… (…) Tegnap délután az árvízkárok okán rendkívüli kormányülésre került sor. Kijelölték a legfontosabb intézkedéseket, egyszersmind döntés született arról, hogy Bákó megyének 4 milliárd lej értékű humanitárius gyorssegélyt folyósítanak.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Kászoni hagyományőrzők a gyimesi tánctábor színpadán. 1999

Kapcsolódó cikkek:

14,237RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb