Visszatekintő (július 3.)

162

1968. július 3., szerda

Az ország minden tájáról. A resicai kohászati kombinát olvasztárai saját recept alapján kiváló fizikai-kémiai tulajdonságú új acélfajtát állítottak elő hegesztett fémépítményekhez. Az acélfajtát (…) a Duna-híd, valamint a vaskapui hajózsilipek építéséhez használják.

New York. Eddig négy magányos hajósnak sikerült átkelnie az Atlanti-óceánon. Az első, aki a múlt hét végén ért célba Newportnál, az angol Geoffrey Williams volt.

Forró a nyár. Nyugat-Európa nagy részében szokatlanul nagy a hőség. Barcelonában 48 fokig szökött fel a hőmérő higanyszála. (…) Számos országúton megolvadt az aszfaltburkolat.

1978. július 3-án, hétfőn nem jelent meg lapszám.
1988. július 3., vasárnap

Nagyobb ütemet a szénakészítésnél. (…) Lemaradás észlelhető a kaszálásban, szénakészítésben. A kaszálással egy időben nagy hangsúlyt kell helyezni az elkészült széna operatív szállítására, raktározására. Ne heteljenek a boglyák a szabadban, minél előbb kerüljenek biztos raktárakba.

Júniusi számvetés. A nagy horderejű országos események pezsdítőleg hatottak megyénk dolgozóinak tevékenységére, akik fegyelmezett munkájukkal mindent megtettek első félévi tervfeladataik jó körülmények közötti teljesítéséért.

Hír. Az állati eredetű termékeket leszerződő és felvásárló vállalattól értesültünk, hogy az eltelt fél év során a lakossági gazdaságoktól 114,9 tonna gyapjút, 26 400 darab nyúlbőrt, 834 kutyabőrt, állati szőrmeféleségekből 2383 kg-ot vásároltak fel. Egyébként ezen a héten megkezdődött a selyemhernyók gubózása: eddig 200 kg-ot vásároltak fel.

Szerkeszti: Benedek Enikő

A baláni bányaipari vállalat korszerű üzemcsarnoka. Haragos Zoltán felvétele, 1968
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.