csütörtök, november 26, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Visszatekintő – július 3.

1969. július 3., csütörtök

Megkezdték a megyeszékhely központjában – az Új utcában – az új szakszervezeti székház építkezési munkálatait. A tízemeletes, modern irodaépület szerves része a távlati városrendészeti terv most meginduló munkálatainak. Az irodákon kívül a székházban helyet kap egy előadóterem, vendégszobák, klubhelyiség és fotólaboratórium is.

Széles körű akcióban vesznek részt a milícia közlekedési szakemberei. A közel egy hónapig tartó terepjárás során előadásokat tartanak, közlekedéssel kapcsolatos filmeket mutatnak be a községek, falvak lakóinak. Céljuk: ezúton megismertetni az emberekkel a közlekedési szabályokat, ily módon megelőzni a közúti baleseteket. Az akció a napokban kezdődött meg, jelenleg a Székelyudvarhely környéki falvakat járják.

Ezer Székely Leány Napja. Ünnepi felvonulás. Fotó: Nagy P. Zoltán, 1999

1999. július 3., szombat

Dunakesziek Keresztúron. A XVIII. Székelykeresztúri fúvóstalálkozó díszvendégei a dunakeszi fúvósok voltak. A főtéri felvonulás után elmondta, hogy a negyedéves múlttal rendelkező együttest január 1. óta dirigálja a karmester. A zenekar egyébként már második alkalommal látogat Székelykeresztúrra. A fúvószenekarok kölcsönös utaztatása része a két település közti testvérvárosi kapcsolatnak.

2004. július 3., péntek

Hétfőn kezdődik. Három, tanítóknak szervezett tanfolyammal hétfőn kezdetét veszi a 2004-es Bolyai Nyári Akadémia. Szovátán A tanulás tanítása, a csíkszeredai Apáczai Csere János Pedagógusok Házában pedig Intergrált anyanyelvi nevelés, illetve Számítástechnikai és internet-alapismeretek témakörben tartanak felkészítőket. Az idei Bolyai Nyári Akadémia összesen 30 tanfolyamot foglal magában, a különböző szekciók színhelye Marosvásárhely, Sepsiszentgyörgy, Segesvár, Brassó, Székelyudvarhely, Gyergyószentmiklós és Csíkszereda. A szervezők több mint ezer résztvevőre számítanak, 869 hallgató jelentkezett, számukra közel 150 előadó tart előadásokat. A vendégtanárok 60 százaléka az anyaországból jön…
Összeállította: Szőke Zsuzsa

Kapcsolódó cikkek:

14,233RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb