2020, december 2, szerda.
custom_html_banner1

Hirdetés

Visszatekintő (július 29.)

1969. július 29., kedd

Maradéktalanul teljesítjük a tervfeladatainkat. A mádéfalvi községi pártbizottság a község négy termelőszövetkezeté-
nek a tevékenységét úgy itányítja, hogy azok maradéktalanul teljesíthessék tervfeladataikat, valamint munkavállalásaikat a küszöbön álló X. pártkongresszus köszöntésére. A jelenlegi időszakban az összes mazőgazdasági munka: takarmány-betakarítás, növényápolás, gyomirtás mind egybetorlódtak a szeszélyes időjárás következtében.

1989. július 29., szombat
Teljesítsük határidő előtt… Tegnap a vlahițai Vasipari Vállalat dolgozóinak féléves közgyűlése során ünnepélyes keretek között nyújtották át az 1988-as esztendei szocialista versenyben elért ágazati II. helyért kijáró díszoklevelet a Szakszervezetek Központi Tanácsa részéről, valamint a Fémipari Minisztérium és az ágazati szakszervezetek részéről a Vörös Zászlót. Mint ismeretes, a vállalatnak az elért helyért államelnöki rendelettel a Munkaérdemrend II. fokozatát adományozták elismerésként a kifejtett szorgos és eredményes tevékenységért…

1999. július 29., csütörtök
Alcsíkon is megkezdődött a búza aratása. Jóllehet máskor csak augusztusban kezdődött meg Csíkban az aratás, a kedvező időjárásnak köszönhetően a héten már indulhattak egyes parcellákon az arató-cséplők. Alcsíkon kiterjedt területeken látható kenyérgabona, mely jó termést ígér, különben a mennyiség mellett a minőséget, a sikértartalmat is a termés javára írják. Mint már jeleztük, a gabona köztárolása biztosítva, az állam fedezi a tárolási költségeket.

2004. július 29., csütörtök
Hídavatás Gyergyóremetén. Gyergyóremetén a Túl­amaroson falurész számára 43 méteres híd épült. A hídépítést a gyulafehervári Caritas Szervezet 40 000 euróval, a Hargita Megyei Tanács mintegy 100 millió lejjel támogatta. A remetei önkormányzat és a falurész lakóinak kétkezi munkával történő hozzájárulása is igen jelentős volt. (…) A két 21,5 méter hosszú és 5,6 méter széles fémszerkezet elszállítása a ditrói állomásról, pillérekre helyezése, összehegesztése, majd a padolás és a híd lemázolása sok-sok szorgos kéz munkájának az eredménye.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

A Túlamarosonra vonulók élén, az új hídon. Bajna György felvétele, 2004. július 29.

Kapcsolódó cikkek:

14,237RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb