Visszatekintő (július 25.)

100

1968. július 25., csütörtök

Létezik-e elkallódó értelmiségi? Valótlanság, vagy ami még rosszabb, önámítás lenne erre a kérdésre gyanútlan optimizmussal tagadóan válaszolni. Van, és sajnos szép számmal. (…) A kulturális légkör, a közösség bátorító, inspiráló példát adó hatása (…) az egyéni akaratra és érdeklődésre támaszkodva megsokszorozhatja az erőfeszítések hatékonyságát – magával ragadhatja azokat is, akiket bármilyen okból a lemondás, a passzivitás, a köznapok rutinjában való megrekedés, tehát a szellemi deklasszálódás fenyeget.

Figyelem! Mindenki, még a gyermekek is jelentős jövedelemre tehetnek szert gyógynövénygyűjtéssel, amit a megye területén működő fogyasztási szövetkezeteken keresztül értékesíthetnek.

Almérnöki tagozatokat létesítenek. Nappali tagozaton: szondafúrás, kőolaj- és földgázkitermelés két és fél évi időtartammal, bányaipari topográfia (…), elektroenergetika, építkezési berendezések, utak és hidak, kohászat és acélöntés (…) szakok.

1978. július 25., kedd

Hír. Új lakónegyed van születőben a csíkszeredai Hargita úti építőtelep munkaközösségének tevékenysége nyomán. Tegnap az első hatvan család vehette át új lakásának kulcsait, hogy a mai civilizációs igényeknek megfelelő, kényelmes otthonba költözhessen.

Gyermekszáj. – Édesapám, a hargitai Büdösfürdőre helikopterrel ki lehet menni? – Ki, fiam. – Akkor jó, mert autóval mindjárt nem lehet…

Nyár közepén a jégkorongról. Már megszokott látvány Csíkszeredában a nyár közepén jégkorongmérkőzést hirdető plakát. A múlt hét végén játszott mérkőzésnek azonban más attrakciója is volt: jégre lépett a hazánkban tartózkodó David Malloney, Kanada válogatottjának és a New York Rangers csapatának balhátvédje, aki Smith Michaellel, az amerikai proficsapat egyik edzőjével együtt a román jégkorongszövetség vendége.

1988. július 25-én, hétfőn nem jelent meg lapszám

Szerkeszti: Benedek Enikő

Nagy Imre műterméből, 1968
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.